ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: Δραματική η κατάσταση στον Βόλο και στο Πήλιο - Αναμένεται δύσκολη νύχτα και για την Βόρεια Εύβοια (φωτό)

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: Δραματική η κατάσταση στον Βόλο και στο Πήλιο - Αναμένεται δύσκολη νύχτα και για την Βόρεια Εύβοια  (φωτό)
5 Σεπτεμβρίου 2023, 20:40
A+ A-
Έντονο κύμα με ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να πλήξει πολλές περιοχές τις επόμενες ώρες.

Η Μαγνησία έχει ...βουλιάξει από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel, με το ύψος της βροχής στο Πήλιο να ξεπερνά σήμερα τα 600 mm και στην υπόλοιπη Θεσσαλία να σημειώνονται εξίσου πολύ μεγάλα ύψη.

Το πέρασμα της κακοκαιρίας είναι ιδιαίτερα καταστροφικό στην Κεντρική Ελλάδα, με επίκεντρο κυρίως τον νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες. Χωρίς υπερβολή  δραματική είναι η κατάσταση στον Βόλο και στο Πήλιο, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες κάτω.

Υπενθυμίζεται ότι ένας άνδρας ανασύρθηκε νεκρός στον Βόλο, ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές που έχουν προκαλέσει οι πλημμύρες τόσο στην πόλη, όπου έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας όσο και στο Πήλιο, αλλά και τη Σκιάθο.

Τις επόμενες ώρες το έντονο κύμα με τις ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να πλήξει την κεντρική Μακεδονία – κυρίως την Πιερία, την Ημαθία και την Χαλκιδική-, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες.

Επίσης, την κεντρική και ανατολική Στερεά  (κυρίως στην Ευρυτανία, Φθιώτιδα και Βοιωτία), την Βόρεια Εύβοια ( όπου τα προβλήματα άρχισαν από το απόγευμα της Τρίτης), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και κατά περιόδους στη δυτική και νότια Κρήτη.

Στην Αττική θα επηρεαστούν κατά περιόδους τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματά της.

Επιστροφή