Η κακοκαιρία σφυροκοπάει την Εύβοια και θα συνεχιστεί μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης (φωτό)

Η κακοκαιρία σφυροκοπάει την Εύβοια και θα συνεχιστεί μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης (φωτό)
6 Σεπτεμβρίου 2023, 17:34
A+ A-
Ήχησε το 112 στο νομό, μετά το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων.

Η κακοκαιρία Daniel επελαύνει σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Φθιώτιδα. Λόγω των επικίνδυνων φαινομένων που προκαλεί η κακοκαιρία, η Πολιτική Προστασία απέστειλε νέο μήνυμα από το 112 προς του κατοίκους των συγκεκριμένων νομών.

Μάλιστα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το μεσημέρι της Τρίτης 6 Σεπτεμβρίου επικαιροποίησε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που είχε εκδώσει την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Δελτίο, μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου τουλάχιστον η κακοκαιρία Daniel θα συνεχίσει να χτυπά τη χώρα με έντονες βροχές και καταιγίδες.

Αναλυτικά το Δελτίο αναφέρει τα εξής:

α) Σήμερα Τετάρτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας) και την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια).

Προς το βράδυ θα υπάρξει μικρή εξασθένηση των φαινομένων, αλλά από πολύ νωρίς το πρωί της Πέμπτης τα φαινόμενα, κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα της Θεσσαλίας και τις Σποράδες, θα ενταθούν εκ νέου. Από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

β) Παροδικά έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν σήμερα Τετάρτη και στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής) και την Αττική (κυρίως τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα), καθώς επίσης στη δυτική Κρήτη, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και την Ήπειρο.

Σε αυτές τις περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν προοδευτικά αργά το βράδυ και κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στο μεταξύ πολλές και μεγάλες είναι οι καταστροφές στις υποδομές της Εύβοιας, αλλά και σε ιδιωτικές περιουσίες, τόσο στο βόρειο τμήμα του νομού, όσο και στο νότιο (περιοχή Αλμυροποτάμου, Αλιβερίου και αλλού).

Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές:

 

 

Επιστροφή