ΕΥΒΟΙΑ: Ποια είναι η κατάσταση των ακτών μετά την κακοκαιρία Daniel - Προσοχή που θα κάνετε μπάνιο

ΕΥΒΟΙΑ: Ποια είναι η κατάσταση των ακτών μετά την κακοκαιρία Daniel - Προσοχή που θα κάνετε μπάνιο
15 Σεπτεμβρίου 2023, 20:05
A+ A-
Ανακοίνωση από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Εύβοιας.

Τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα (κακοκαιρία Daniel) που έπληξαν πρόσφατα αρκετούς Δήμους του νομού Ευβοίας είναι πιθανό να έχει δημιουργήσει προβλήματα και στις κολυμβητικές ακτές των πληγεισών περιοχών.

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας επισημαίνει σε ανακοίνωσή της:

" Οι μεγάλες ποσότητες του νερού που κατέληξαν στη θάλασσα είναι δυνατό να παρέσυραν και ποσότητες φερτών υλικών όπως ξύλα, σκουπίδια κ.λ.π. Το νερό της θάλασσας σε πολλά σημεία μπορεί να εμφανίζει θολερότητα.

Η όλη κατάσταση ενδεχομένως έχει υποβαθμίσει την ποιότητα του νερού με αποτέλεσμα οι κολυμβητές να είναι εκτεθειμένοι σε πιθανό κίνδυνο για την υγεία τους.

Ύστερα από τα παραπάνω και με δεδομένο ότι η τουριστική περίοδος συνεχίζεται παρακαλούμε όπως οι κολυμβητές, κυρίως στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία, να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν την κολύμβηση σε ακτές που τα νερά είναι θολά και είναι επιβαρυμένες με φερτά υλικά, λάσπες κ.λ.π.

Γενικά συνιστάται στους πολίτες να αποφεύγουν την κολύμβηση πλησίον εκβολών χειμάρρων, αγωγών και εκεί που η θάλασσα ή η ακτή δεν είναι εμφανώς καθαρές."

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι η Υπηρεσία, μετά την εξέλιξη του φαινομένου, προέβη σε δειγματοληψίες θαλασσινού νερού στις περιοχές Ωρεοί, Λουτρά Αιδηψού, Άγιος Νικόλαος Αιδηψού, Ήλια, Ταξιάρχης (Κατασκηνώσεις Ι.Μ. Χαλκίδας), Ροβιές, Κοχύλι, Λίμνη, Αλμυροπόταμος, Ακτή Νηρέως, Αμάρυνθος, Ερέτρια, Μαλακώντας Ερέτριας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

" Τα αποτελέσματα των δειγμάτων που ελήφθησαν είναι εντός των ορίων που καθορίζονται στην ΚΥΑ 8600/416/E103 (ΦΕΚ 356/τΒ/26-2-2009) που αφορά την ποιότητα ακτών κολύμβησης.

Η Υπηρεσία μας θα συνεχίσει τις δειγματοληψίες και στις υπόλοιπες ακτές κολύμβησης του νομού και για τα αποτελέσματα των υπόλοιπων περιοχών θα υπάρξει νέα ενημέρωση."

Επιστροφή