ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: Αυτές είναι οι αιτίες του προβλήματος σχετικά με την οφειλή της ΔΕΥΑΚΑ στη ΔΕΗ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: Αυτές είναι οι αιτίες του προβλήματος σχετικά με την οφειλή της ΔΕΥΑΚΑ στη ΔΕΗ
18 Σεπτεμβρίου 2023, 13:50
A+ A-
Τι είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Κώστας Κέκης (φωτό).

Στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης-Αλιβερίου, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, η μείζονα αντιπολίτευση ζήτησε να συζητηθεί το θέμα της οφειλής της ΔΕΥΑΚΑ προς τη ΔΕΗ.

Ο επικεφαλής, δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης και υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Κέκης, στην τοποθέτησή του επισήμανε ότι τα χρέη αυτά  δεν έπρεπε να αποκρυφθούν από τον προϋπολογισμό.

Ωστόσο ανέδειξε την ουσία του προβλήματος πέρα από τις ανούσιες αντιπαραθέσεις των άλλων συνδυασμών καθώς η απάντηση της ΔΕΥΑΚΑ φέρνει στο φως τις πραγματικές αιτίες του προβλήματος, αυτές με τις οποίες θα έρθει αντιμέτωπη όποια η επόμενη δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με την Λαϊκή Συσπείρωση οι πραγματικές αιτίες του προβλήματος επιγραμματικά είναι οι εξής:

  1. Το νερό αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα, και η ΔΕΥΑΚΑ σαν επιχείρηση που λειτουργεί με σκοπό το κέρδος.
  2. Το ενεργειακό κόστος για τη λειτουργία της ΔΕΥΑΚΑ – όπως και για τα λαϊκά νοικοκυριά άλλωστε - έχει εκτιναχθεί από την πολιτική της «πράσινης ανάπτυξης» που έχει γεμίσει ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά το δήμο για την παραγωγή ενέργειας, που επίσης αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα.
  3. Είναι ανύπαρκτα έργα υποδομής, καθώς εκκρεμεί για πάνω από 20 χρόνια η ολοκλήρωση του φράγματος στα Μανίκια το οποίο μπορεί να δώσει λύση στο τεράστιο πρόβλημα της ύδρευσης για το Δήμο.  Όλες οι δημοτικές Αρχές οδηγήθηκαν στην λύση των γεωτρήσεων που χρειάζονται το ρεύμα των αντλιοστασίων, αντί να διεκδικήσουν την κατασκευή του φράγματος που θα έδινε τη οριστική λύση στο πρόβλημα της υδροδότησης ολόκληρης της περιοχής .

Επιστροφή