ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτά πέτυχα ως αντιδήμαρχος - Πιστεύω ότι οι πολίτες θα αναγνωρίσουν την προσπάθειά μας

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτά πέτυχα ως αντιδήμαρχος - Πιστεύω ότι οι πολίτες θα αναγνωρίσουν την προσπάθειά μας
22 Σεπτεμβρίου 2023, 07:01
A+ A-
Ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης.

Τη δεύτερη θητεία του στο δημοτικό συμβούλιο διεκδικεί ο Νίκος Παπαγεωργόπουλος, αντιδήμαρχος του Δήμου Χαλκιδέων και υποψήφιος με τον συνδυασμό της Ελενας Βάκα.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο egnomi.gr, μέσα από την οποία αναλύει όσα έγιναν την τελευταία τετραετία και τους στόχους για την επόμενη πενταετία.

1. Υπηρετήσατε σε δύο διαφορετικές αντιδημαρχίες κατά την τελευταία τετραετία. Τι πετύχατε, ώστε να ζητάτε ξανά την ψήφο των Χαλκιδέων;

Ανέλαβα την Αντιδημαρχία Οικονομικών και Διοίκησης τη διετία 2019-2021. Σε αυτά τα 2 χρόνια ξεκίνησα το μεγάλο έργο ενημέρωσης και διόρθωσης της περιουσιακής κατάστασης του Δήμου Χαλκιδέων και των Σχολικών μονάδων της επικράτειας αυτού.

Ξεκινήσαμε και ολοκληρώσαμε την ηλεκτρονική δήλωση τ.μ. ακινήτων, ώστε να υπάρχει ακριβής απεικόνιση και υπολογισμός της εκάστοτε ακίνητης ιδιοκτησίας των δημοτών από τις υπηρεσίες του Δήμου. 

Συντάξαμε τον πρώτο προϋπολογισμό, έτους 2022, στην νεότερη ιστορία του Δήμου Χαλκιδέων  που εγκρίθηκε άμεσα απο την Αποκεντρωμενη Διοικηση χωρίς την παραμικρή διορθωση, με την καθοριστική συνδρομή των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων.  

Ως αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Προγραμματισμού 2022 – 2023 αξιοποίησα όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά προγράμματα και εργαλεία, ξεχωρίζοντας την πρόταση μας για τη συνέχιση του προγράμματος  ICC, Intelligent Cities Challenge.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία με επικεφαλής την Ευρωπαϊκή Επιτροπή –που ανακοίνωσε ότι η Χαλκίδα επιλέχθηκε να συνεχίσει για ακόμα δύο χρόνια το ευρωπαϊκό ταξίδι της για να αναπτύξει καινοτόμες και πρακτικές λύσεις τόσο για το ψηφιακό μετασχηματισμό της, όσο και στη μετάβαση σε μια βιώσιμη πράσινη συμφωνία.

2. Ποιοι είναι οι στόχοι σας για την επόμενη πενταετία;

Πιστεύω ότι οι 100 πρώτες ημέρες μια νέας δημοτικής αρχής  είναι καθοριστικής σημασίας, ώστε να υπάρξει σωστή ιεράρχηση των στόχων. Διαθέτω την εμπειρία και τις γνώσεις πλέον ώστε να συμβάλλω ενεργά, προωθώντας λύσεις και καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις.

Η Χαλκίδα έχει πολλά περιθώρια ανάπτυξης και καλείται να κάνει άλματα προόδου την επόμενη πενταετία. Στόχος συνεπώς της επόμενης θητείας, εφόσον μας εμπιστευτούν οι δημότες της Χαλκίδας, είναι μία πόλη περισσότερο πράσινη και περισσότερο φιλική.

3. Κατά την προεκλογική σας εκστρατεία, τι μηνύματα λαμβάνετε από τους πολίτες;

Η ανταπόκριση των δημοτών είναι θετική. Έχει γίνει η απαιτούμενη αυτοκριτική και η πλειοψηφία των πολιτών αναγνωρίζει ότι απέναντι της είχε  μία δημοτική αρχή ανθρώπινη, που καθημερινά προσπαθούσε να βρει λύσεις σε προβλήματα δεκαετιών.  

Χωρίς να παραβλέπω κάποια λάθη, πιστεύω ειλικρινά ότι οι δημότες θα δώσουν την ευκαιρία στην παρούσα δημοτική αρχή να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό της και να συνεχίσει το έργο της.

4. Κάνοντας μια αποτίμηση της τετραετίας, τι βαθμό θα βάζατε στη δημοτική αρχή;

Η δημοτική αρχή κλήθηκε να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις κατά τη διάρκεια της θητείας της. Τόσο ο κορωνοϊός όσο και η μεγάλη καταστροφή στο Ληλάντιο έφεραν  νέα δεδομένα, ανατρέποντας τον αρχικό σχεδιασμό. 

Ειλικρινά πιστεύω όμως ότι το πρόσημο είναι θετικό.  Έργα όπως η Αγορά, το Κέντρο Εμπορίου, η ανάπλαση της οδού Ελ. Βενιζέλου,η συνέχιση της πεζοδρόμησης της Αβάντων, οι ασφαλτοστρώσεις, αλλά και πρωτοβουλίες όπως η σημαντική ανανέωση του στόλου των οχημάτων θα βελτιώσουν σημαντικά την εικόνα της πόλης τα επόμενα χρόνια.  

5. Ποια στοιχεία του χαρακτήρα σας πιστεύετε ότι κάνουν τη διαφορά στην υποψηφιότητά σας;

Τα προηγούμενα 4 χρόνια εργάστηκα σκληρά στις θέσεις που ανέλαβα, με αίσθημα ευθύνης. Κλήθηκα να αντιμετωπίσω δύσκολες καταστάσεις, πάντοτε όμως επικεντρωνόμουν στην εξεύρεση λύσεων και στην ενίσχυση των συνεργασιών.

Παράλληλα κινήθηκα με ειλικρίνεια και προσπάθησα να αποφύγω μικροπολιτικές πρακτικές. Έχω την διάθεση και τη δύναμη να προσφέρω και θα θεωρούσα ιδιαίτερα τιμητική την επανεκλογή μου από τους δημότες της Χαλκίδας.

Επιστροφή