ΧΑΛΚΙΔΑ: Εμπαιγμός από την Περιφερειακή και Δημοτική αρχή προς τους γονείς και μαθητές των ΕΕΕΕΚ

ΧΑΛΚΙΔΑ: Εμπαιγμός από την Περιφερειακή και Δημοτική αρχή προς τους γονείς και μαθητές των ΕΕΕΕΚ
23 Σεπτεμβρίου 2023, 17:33
A+ A-
Ανακοίνωση καταγγελία από τους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης. 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Χαλκιδέων Γρανέτα Τσιβίκα και Βαγγέλης Σταματούκος (φωτό) με ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για εμπαιγμό από την Περιφερειακή και Δημοτική αρχή προς τους γονείς και μαθητές των ΕΕΕΕΚ.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν τα εξής:

" Από τη μία, οι υποσχέσεις για την μετεγκατάσταση που θα ξεκινούσε έγκαιρα ώστε η νέα σχολική χρονιά να βρει τα παιδιά στα καινούργια κοντέινερς αποδείχθηκαν λόγια του αέρα.

Άλλη μια χρονιά ξεκίνησε στα παλιά κοντέινερς εντελώς ακατάλληλα για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών, αφού πλέον βρίσκονται σε κατάσταση αποσύνθεσης.

Από την άλλη, μετά από απάντηση του Υπουργείου Υποδομών σε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ αποκαλύπτεται ότι περιφερειακή και δημοτική αρχή ΔΕΝ έχουν υποβάλλει αίτημα για την ανέγερση νέου κτιρίου!

Η “προσωρινή” λύση των κοντέινερς φαίνεται ότι επιδιώκουν να είναι μόνιμη. Η κατάσταση είναι εξοργιστική και ο εμπαιγμός συνεχίζεται.

Οι ευθύνες τους είναι εγκληματικές, που τόσα χρόνια και όπως φαίνεται και τη φετινή σχολική χρονιά, τα παιδιά θα παραμείνουν σε χώρους ακατάλληλους για σχολείο ειδικής αγωγής και ταυτόχρονα δεν έχει γίνει ΚΑΜΙΑ κίνηση για την ανέγερση σύγχρονου σχολικού κτιρίου που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών ΑμΕΑ.

Χρειάζεται τώρα χωρίς καμία καθυστέρηση να ληφθούν μέτρα για την στέγαση των παιδιών σε ασφαλείς δομές.

Να ξεκινήσει εδώ και τώρα η διαδικασία κατασκευής νέας σύγχρονης δομής που να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες αυτών των παιδιών."

Επιστροφή