ΧΑΛΚΙΔΑ: Συνελήφθη 24χρονος ντελιβεράς από λιμενικούς στην πλατεία Μάλλιου (VIDEO)

ΧΑΛΚΙΔΑ: Συνελήφθη 24χρονος ντελιβεράς από λιμενικούς στην πλατεία Μάλλιου (VIDEO)
22 Σεπτεμβρίου 2023, 18:08
A+ A-
Κατηγορείται για απείθεια, εξύβριση και βία κατά υπαλλήλων. Συνελήφθη και ένας 25χρονος για εξύβριση των λιμενικών.

Η σύλληψη 24χρονου διανομέα στην πλατεία Μάλλιου, μπροστά από το Κόκκινο Σπίτι, στη Χαλκίδα, έχει γίνει viral στο διαδίκτυο, αφού η σκηνή της σύλληψης βιντεοσκοπήθηκε από περαστικό και αναρτήθηκε στα social media.

Ο νεαρός ντελιβεράς κινείτο παράνομα με δίκυκλο στον πεζόδρομο, το απόγευμα της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο ο έλεγχος του από στελέχη του Λιμενικού δεν εξελίχθηκε ομαλά. Σύμφωνα με τους λιμενικούς, ο νεαρός αντιστάθηκε και τους επιτέθηκε, κατά τον έλεγχο.

Αποτέλεσμα ήταν να τον ρίξουν στο έδαφος και να τον συλλάβουν, με βίαιο τρόπο, με τον ντελιβερά να φωνάζει: " Τι κάνετε ρε, με συλλαμβάνετε επειδή πήγαινα στον πεζόδρομο;"

Ένας περαστικός επενέβη πυροσβεστικά, λέγοντας στον νεαρό ότι οι λιμενικοί κάνουν την δουλειά τους κι αυτός απάντησε: " Δουλειά τους είναι αυτή; Να με συλλάβουν επειδή ήμουν στον πεζόδρομο;"

Ωστόσο, έγινε και δεύτερη σύλληψη, αφού ένας 25χρονος που ήταν μπροστά στο περιστατικό, υπερασπιζόμενος τον ντελιβερά, φέρεται (σύμφωνα με τους λιμενικούς) να τους εξύβρισε, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Η σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, για την υπόθεση αναφέρει τα εξής:

" Στη σύλληψη δύο ημεδαπών, ηλικίας 24 και 25 ετών αντίστοιχα, προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, στη χερσαία ζώνη λιμένα Χαλκίδας, για παράβαση του άρθρου 167 του Π.Κ. (Βία κατά υπαλλήλων), 169 του Π.Κ. (Απείθεια) και του άρθρου 361 του Π.Κ. (Εξύβριση), καθώς και του άρθρου 361 του Π.Κ. (Εξύβριση) αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, κατά τη διαδικασία βεβαίωσης τροχονομικής παράβασης, ο ανωτέρω 24χρονος οδηγός δίκυκλου οχήματος, ο οποίος κινούνταν εντός πεζόδρομου μεταξύ διερχόμενων πεζών πολιτών, παρεμπόδισε το έργο των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και προέβη σε εξύβριση, απείθεια και αντίσταση.

Στη συνέχεια, ο έτερος 25χρονος, που βρισκόταν στο σημείο, προέβη επίσης σε εξύβριση κατά των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Από τη Λιμενική Αρχή Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων."

Οι δύο συλληφθέντες παραπέμφθηκαν από τον Εισαγγελέα σε δίκη, με την διαδικασία του αυτοφώρου,  την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, αλλά η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε. 

Ο τρόπος της σύλληψης πάντως, όπως φαίνεται στο βιντεάκι, που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από πολίτες, ένας εκ των οποίων πάνω από την προβολή του βίντεο αναφέρει:

" Φίλοι Χαλκιδέοι, αν δικαιολογείτε αυτήν την συμπεριφορά των λιμενικών, απέναντι σε έναν εργαζόμενο διανομέα, που έκανε παράβαση του ΚΟΚ διαγράψτε με από φίλο στο fb, γιατί φίλος σας στην πραγματικότητα δεν είμαι σίγουρα."

Επιστροφή