Η Ελένη Κούτρα βάζει τέσσερις προτεραιότητες για το Ληλάντιο

Η Ελένη Κούτρα βάζει τέσσερις προτεραιότητες για το Ληλάντιο
23 Σεπτεμβρίου 2023, 11:41
A+ A-
Εμπεριστατωμένες θέσεις από την υποψήφια δημοτική σύμβουλο.

Μία από τις πιο δραστήριες υποψηφιότητες στις εκλογές του Δήμου Χαλκιδέων είναι η καθηγήτρια αγγλικών Ελένη Κούτρα με καταγωγή από το Μπούρτζι Ληλαντίων.

Δοκιμάζει για πρώτη φορά την τύχη της στην τοπική αυτοδιοίκηση και συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Σπύρου (δημοτική ενότητα Ληλαντίων). 

Εκτός από τη θερμή στήριξη που προσφέρει στον συνδυασμό "Αμεσα-Νέο Ξεκίνημα", η Ελένη Κούτρα έχει κατασταλαγμένες απόψεις για την επόμενη μέρα στον Δήμο Χαλκιδέων.

Με την παρέμβασή της στο egnomi.gr, αναλύει τις τέσσερις προτεραιότητες για το Ληλάντιο, οι οποίες δεν εξαντλούνται στις αρμοδιότητες της δημοτικής αρχής, αλλά "επεμβαίνουν" στη σφαίρα ευθύνης της Περιφέρειας και της κεντρικής διοίκησης.

Οι προτεραιότητες αυτές, σύμφωνα με την Ελένη Κούτρα, είναι οι εξής:

✅️ Παράκαμψη Βασιλικού. Εργο το οποίο έχει ωριμάσει και συνεχώς το εξαγγέλλουν και το αναβάλλουν συγχρόνως.

✅️ Επιτακτική ανάγκη της διοχέτευσης ποσοτήτων νερού του Ληλαντα στο υπάρχον αρδευτικό σύστημα. Πρέπει να καθαριστούν οι υδραύλακες και οι αμπολές. Δήμος και Περιφέρεια οφείλουν να συμπράξουν χωρίς καμία άλλη χρονοτριβή.

✅️ Πρόγραμμα αποκατάστασης των χωματερών με υλικά μη επικίνδυνα για το περιβάλλον και τον υδροφόρο ορίζοντα. Δυστυχώς το Ληλάντιο Πεδίο έχει γίνει μια απέραντη χωματερή και επικρατεί καθεστώς πλήρους ανομίας.

✅️ Αναστήλωση, συντήρηση και ανάδειξή όλων των αρχαιολογικων χώρων, κάστρων και μνημείων στο Ληλαντιο με σκοπό τη διατήρησή τους στον χρόνο και την προβολή τους ως πόλος έλξης τουριστών.

"Εκτός από τα παραπάνω, θέλω να σημειώσω ότι το πρόγραμμα του συνδυασμού μας καλύπτει πλήρως όλα όσα πρέπει να γίνουν στο παραλιακό μέτωπο της περιοχής" αναφέρει η Ελένη Κούτρα ζητώντας από τους πολίτες να επιβραβεύσουν με την ψήφο τους την όρεξή της για δουλειά και τις θέσεις της.

 

Επιστροφή