Αθλητικά

Μαθητές δημοτικού έγιναν καπετάνιοι!

Μαθητές δημοτικού έγιναν καπετάνιοι!
14 Ιουνίου 2011, 07:47
Έκαναν μαθήματα ιστιοπλοΐας και κυβέρνησαν σκάφη στη θάλασσα.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 12ήμερο σεμινάριο Ιστιοπλοΐας Σχολής Τριγώνου για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων στη περιφέρεια του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, που διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Αλιβερίου, από 25 Μαΐου έως και 5 Ιουνίου.

Οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων που επιλέχτηκαν, είχαν τη τύχη και τη μοναδική ευκαιρία να μάθουν για την Ιστιοπλοΐα Σχολής Τριγώνου και τα μυστικά της θάλασσας.

Ήταν μια πρωτοβουλία του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Αλιβερίου, να διοργανώσει για πρώτη φορά, σεμινάριο Ιστιοπλοΐας Σχολής Τριγώνου, το οποίο παρακολούθησαν 900 περίπου μαθητές  των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

Η καταξιωμένη στο χώρο της Ιστιοπλοΐας προπονήτρια του Ομίλου, Νόνικα Οικονομοπούλου (Τρίτη παγκόσμια πρωταθλήτρια Optimist), με την παρουσία της, μαζί με εξειδικευμένη ομάδα, προσέφερε γνώσεις και εμπειρίες στους μαθητές των επιλεγμένων σχολείων, για να γνωρίσουν το άθλημα της Ιστιοπλοΐας.

Η όλη πραγματοποίηση του σεμιναρίου περιλάμβανε δύο μέρη, το Θεωρητικό και το Πρακτικό.

Τα θεωρητικά μαθήματα έγιναν στα σχολεία (6 διδακτικές ώρες σε κάθε σχολείο. Μία διδακτική ώρα για κάθε τάξη). Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν με όλα τα σύγχρονα μέσα που διαθέτει ο Όμιλος, (laptop, projector, παρουσιάσεις σε μορφή PowerPoint, βίντεο κλπ).

Έγινε παρουσίαση στοιχείων για τα σκάφη, τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και πλήρης περιγραφή για το σκάφος OPTIMIST, το οποίο υπήρχε στο χώρο που γινόταν η παρουσίαση.

Τα πρακτικά μαθήματα πραγματοποιήθηκαν, με ιστιοπλοϊκή επίδειξη στη θάλασσα από τους αθλητές και αθλήτριες του Ομίλου, υπό την εποπτεία και συνοδεία των προπονητών.

Τα Σχολεία που επιλέχτηκαν και πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο είναι:  1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ , 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ, 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΑΒΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ,      ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ, 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΥΜΗΣ, 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΥΜΗΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ   ΟΞΥΛΙΘΟΥ.


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ