Ρημάζει το παλιό νοσοκομείο Χαλκίδας

Ρημάζει το παλιό νοσοκομείο Χαλκίδας
6 Νοεμβρίου 2023, 21:33
A+ A-
Απογοητευτικές εικόνες στο κτήριο της οδού Γαζέπη.
* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Ευβοϊκή Γνώμη (26/10/23)
 
Σε ποντικώνα κινδυνεύει να μετατραπεί το παλιό Νοσοκομείο Χαλκίδας. Από το 2020, όταν και το νοσηλευτικό ίδρυμα απέκτησε νέες εγκαταστάσεις, δεν έχει γίνει καμία συντήρηση στο κτήριο, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει μια απογοητευτική εικόνα.
 
Εξωτερικά, οι τοίχοι έχουν αρχίσει να σαπίζουν, ενώ τα κάγκελα στα εξωτερικά μπαλκόνια σκούριασαν και σε λίγο καιρό θα είναι για πέταμα. 
 
Τα κάγκελα στα μπαλκόνια σκούριασαν ήδη.
 
Ανάλογη είναι η κατάσταση και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους. Το υπόγειο έχει μετατραπεί σε αποθήκη άχρηστων υλικών και μπορεί να βρει κανείς εκεί από παλιά σώματα καλοριφέρ μέχρι και στρώματα. 
 
Πολύ συχνές είναι οι διαρροές νερού από το δίκτυο ύδρευσης, οι οποίες επισκευάζονται πρόχειρα και επαναλαμβάνονται κάθε λίγο και λιγάκι. Σε άθλια κατάσταση είναι και άλλοι χώροι του ιδρύματος. 
 
Οι τοίχοι σαπίζουν και ο εξωτερικός χρωματισμός καταστρέφεται. 
 
Η είσοδος των επειγόντων περιστατικών έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, ενώ η βλάστηση θέριεψε σε όλες τις αυλές, οι οποίες μοιάζουν πλέον με ζούγκλα. 
 
Υπενθυμίζουμε ότι το κτήριο της οδού Γαζέπη παρέμεινε αρχικά σε ετοιμότητα, στην περίπτωση που χρειαστεί να φιλοξενήσει ασθενείς με κορωνοϊό. 
 
Οι μικρές αυλές του ιδρύματος είναι γεμάτες χόρτα και σκουπίδια.
 
Η πανδημία, όμως, πέρασε και ο δήμος, ο οποίος είναι συνιδιοκτήτης του ακινήτου μαζί με το Υπουργείο Υγείας, δεν έχει κάνει το παραμικρό για την αξιοποίησή του. Η Δημοτική Αρχή Βάκα φέρει ακέραια την ευθύνη και οφείλει να αναλάβει -έστω και τώρα- πρωτοβουλίες.
 
Στο μεταξύ, ολόκληρη η περιοχή γύρω από το παλιό νοσοκομείο έχει ερημώσει. Τα καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο και η επαναβίωση της δημοτικής αγοράς δεν αρκεί για να αναστρέψει το βαρύ κλίμα.
 

Επιστροφή