Τελεσίδικα ένοχος ο κτηματομεσίτης για τον θάνατο του Κώστα Κάργα

Τελεσίδικα ένοχος ο κτηματομεσίτης για τον θάνατο του Κώστα Κάργα
19 Νοεμβρίου 2023, 12:07
A+ A-
Κάθειρξη 7 ετών από το Εφετείο Χαλκίδας
* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Ευβοϊκή Γνώμη
 
Ένοχος κρίθηκε και στο Εφετείο ο ηλικιωμένος κτηματομεσίτης από το Αλιβέρι για τον θάνατο του 71χρονου Κώστα Δημ. Κάργα, που σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2010 στον Άγιο Δημήτριο Δυστίων.
 
Οι δύο ηλικιωμένοι είχαν κτηματικές διαφορές και τη μοιραία μέρα συναντήθηκαν για να οριοθετήσουν τα γειτονικά κτήματά τους στη θέση «Σπέλα» του Αγίου Δημητρίου Δυστίων.
 
Εκεί τσακώθηκαν ξανά και τα ίχνη του Κάργα εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς. Η σορός του βρέθηκε μετά από 6 μήνες αναζητήσεων σε πλήρη αποσύνθεση, σε ένα χωράφι σε απόσταση ενάμιση χιλιόμετρο από το σημείο του καβγά.
 
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κτηματομεσίτης χτύπησε τον Κώστα Κάργα σε κάποιο από τα ζωτικά του όργανα, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός του. Στη συνέχεια, μετέφερε τη σορό του στο χωράφι, ώστε να δυσχεράνει την εξιχνίαση της υπόθεσης.
 
Ο 71χρονος Κώστας Κάργας οδηγήθηκε 
στον θάνατο από χτύπημα του κτηματομεσίτη.
 
Να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή της ενοχοποίησής του ο κτηματομεσίτης επιμένει στην αθώωσή του και ισχυρίζεται ότι ο αείμνηστος Κώστας Κάργας τον χτύπησε αναίτια με ένα σίδερο στο κεφάλι και αμέσως μετά έφυγε τρέχοντας προς το βουνό.
 
Το 2017, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χαλκίδας καταδίκασε σε 20ετή κάθειρξη τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
 
Η έφεσή του είχε ανασταλτικό χαρακτήρα κι έτσι δεν οδηγήθηκε στη φυλακή. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, που συνεδρίασε αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες, έκρινε και πάλι ένοχο τον κτηματομεσίτη, μόνο που η ποινή του μειώθηκε αρκετά.
 
Μετατράπηκε η κατηγορία και κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Έτσι, του επιβλήθηκε κάθειρξη 7 ετών με έκτιση της ποινής κατ’ οίκον λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του.
 
Μεταξύ άλλων, το δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό ότι οδηγήθηκε στην πράξη του από ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος, που επιτέθηκε πρώτο και τον τραυμάτισε.
 

Επιστροφή