ΧΑΛΚΙΔΑ: Με Μαρία Φαραντούρη ξεκινάει το 17ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ

ΧΑΛΚΙΔΑ: Με Μαρία Φαραντούρη ξεκινάει το  17ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ
20 Νοεμβρίου 2023, 09:08
A+ A-
Η γνωστή ερμηνεύτρια θα τιμηθεί και θα τραγουδήσει στην τελετή έναρξης.  

Η μεγάλη γιορτή του ντοκιμαντέρ επιστρέφει στην πόλη της Χαλκίδας. Το 17ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ docfest ξεκινά τις διεργασίες του με τον ωραιότερο τρόπο, καθώς θα φιλοξενήσει μια σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια.

Η Τελετή Έναρξης του 17ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – docfest  θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Νοεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Αμφιθέατρο Μεγάρου Περιφερειακής  Ενότητας Εύβοιας

Στην Τελετή Έναρξης το Φεστιβάλ θα τιμήσει τη Μαρία Φαραντούρη για το έργο και την προσφορά της στον πολιτισμό και το κοινό του Φεστιβάλ θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα μουσικό ταξίδι μέσα από τη φωνή της.

Έχοντας συνεργαστεί με τους κορυφαίους Έλληνες και ξένους δημιουργούς και έχοντας δώσει πνοή σε σπουδαία ποιήματα των Νίκου Γκάτσου, Φρεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, Πάμπλο Νερούδα, Μανόλη Αναγνωστάκη, η Μαρία Φαραντούρη είναι μια από τις σημαντικότερες Ελληνίδες ερμηνεύτριες, που έχουν συμβάλει στη διάδοση της ελληνικής μουσικής και του πολιτισμού σε διεθνές επίπεδο.

Η Τελετή Έναρξης θα ολοκληρωθεί με την προβολή της εμβληματικής ταινίας «Πολεμόντα» σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαυρίκιου.  

Επιστροφή