ΕΥΒΟΙΑ- ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΑΝΑΤΙΝΑΖΕ ΑΤΜ: Αθώοι οι δύο ιδιοκτήτες γραφείων τελετών και άλλος ένας

ΕΥΒΟΙΑ- ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΑΝΑΤΙΝΑΖΕ ΑΤΜ: Αθώοι οι δύο ιδιοκτήτες γραφείων τελετών και άλλος ένας
19 Νοεμβρίου 2023, 21:28
A+ A-
Μόνο ένας από τους επτά κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε πολυετή φυλάκιση.

Η αυλαία μίας υπόθεσης, που είχε απασχολήσει ιδιαίτερα την κοινή γνώμη της Εύβοιας, έπεσε την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Εύβοιας, με την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του Δικαστηρίου.

Κατηγορούμενοι ήταν επτά άτομα από την Χαλκίδα και την ευρύτερη περιοχή (Ερέτρια, Αμάρυνθο κλπ), μεταξύ των οποίων και δύο γνωστοί ιδιοκτήτες γραφείων τελετών και το κατηγορητήριο ήταν ιδιαίτερα βαρύ.

Η υπόθεση αφορούσε κατά περίπτωση την συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, την διενέργεια κλοπών και ληστειών, την ανατίναξη ΑΤΜ τραπεζών, την πρόκληση εμπρησμού και έκρηξης, οπλοφορία, οπλοχρησία και άλλα αδικήματα.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε σε δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Εύβοιας, ενώ στο Πρωτόδικο Δικαστήριο είχαν καταδικαστεί όλοι οι κατηγορούμενοι, αλλά στη φυλακή είχε μπει μόνο ένας, αφού για τους υπόλοιπους είχε ανασταλεί η ποινή, αφού το Δικαστήριο έκρινε ότι η έφεσή τους είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Ακόμα καλύτερη ήταν η εξέλιξη τη υπόθεσης για τους κατηγορούμενους μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου, αφού οι τρεις αθωώθηκαν για το σύνολο των κατηγοριών, που τους είχαν αποδοθεί.

Οι δύο αθωωθέντες ήταν οι ιδιοκτήτες των γραφείων τελετών και ο τρίτος ήταν αυτός, στον οποίο είχε επιβληθεί η μικρότερη ποινή στο πρωτόδικο δικαστήριο, αφού ήταν κατηγορούμενος μόνο για συνδρομή σε κλοπή  και σε έκρηξη ΑΤΜ, αλλά δεν αποδείχτηκαν στην ακροαματική διαδικασία.

Άλλοι τρεις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν αντίστοιχα σε ποινές 2 ετών και 6 μηνών, 3 ετών και 1 έτους, με τριετή αναστολή και έμειναν ελεύθεροι και μόνο ένας κατηγορούμενος ...πλήρωσε τη νύφη.

Πρόκειται για τον ίδιο, που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 25 ετών και καταδικάστηκε πάλι για τα ίδια αδικήματα, με την ποινή του πάντως να μειώνεται σε συνολική κάθειρξη 17 ετών και 8 μηνών.

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί και σε κάθειρξη 6 ετών σε άλλη υπόθεση και οδηγήθηκε στη Φυλακή Δομοκού, προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του. 

Επιστροφή