Αυτοί είναι οι λόγοι που λαδώνουν τα μαλλιά σου!

Αυτοί είναι οι λόγοι που λαδώνουν τα μαλλιά σου!
28 Νοεμβρίου 2023, 17:30
A+ A-
Σίγουρα σε κάποιους δεν πάει το μυαλό σου..

Δεν υπάρχει χειρότερο από τα μαλλιά που λαδώνουν, για καμία γυναίκα.. Μπορεί να έλουσες τα μαλλιά σου σήμερα και  αύριο να θέλουν πάλι λούσιμο. Κι όμως, είναι κάτι που μου έχει συμβεί αρκετές φορές..

Είναι μερικές καθημερινές συνήθειες, οι οποίες δημιουργούν λιπαρότητα στα μαλλιά και δεν πάει καθόλου το μυαλό σου, για το ποιες μπορεί να είναι αυτές. Ήρθε η στιγμή, λοιπόν, να τις μάθεις και αν τα καταφέρεις να τις σταματήσεις

Διάβασε παρακάτω τέσσερις λόγους που λαδώνουν τα μαλλιά..

Δεν αφήνεις τα μαλλιά σου σε.. ησυχία

Είναι κάτι που κάνει ο περισσότερος κόσμος ασυναίσθητα. Γυρίζεις από τη μία μεριά, γυρίζεις από την άλλη μεριά, τοποθετείς τα μαλλιά πίσω από τα αυτιά, τα πιάνεις αλογοουρά επάνω... Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να λαδώσουν τα μαλλιά. Προσπάθησε να σταματήσεις αυτή τη συνήθεια όσο δύσκολο κι αν είναι.

Καθημερινό λούσιμο

Όταν λούζεσαι καθημερινά χαλάει το pH και απομακρύνει όλα τα φυτικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής, με αποτέλεσμα να εκκρίνεται περισσότερο σμήγμα που συμβάλει στη λιπαρότητα της ρίζας.

Λάθος τοποθέτηση προϊόντων στα μαλλιά

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα προϊόντα που έχουν να κάνουν με τις ανάγκες των μαλλιών σου. Επίσης, αν χρησιμοποιείς λάδια μαλλιών απέφυγε την ρίζα και τοποθέτησέ τα μόνο στις άκρες.

Απόφυγε το styling

Κι όμως τα προϊόντα styling φράζουν τους πόρους στο τριχωτό της κεφαλής. Χρησιμοποίησε ειδικά σαμπουάν που καθαρίζουν σε βάθος τους ρύπους από το τριχωτό της κεφαλής ενώ παράλληλα ενυδατώνουν σε βάθος.

Επιπλέον, το άγχος και το στρες είναι μερικοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τα επίπεδα των ορμονών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα περισσότερη έκκριση σμήγματος και λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής.

Επιστροφή