ΧΑΛΚΙΔΑ: Η χαρά του ανθοπώλη τα δημοτικά παρτέρια

ΧΑΛΚΙΔΑ: Η χαρά του ανθοπώλη τα δημοτικά παρτέρια
29 Νοεμβρίου 2023, 07:27
A+ A-
Ξεραίνονται αμέσως τα λουλούδια που φυτεύει ο Δήμος Χαλκιδέων
* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Ευβοϊκή Γνώμη 
 
Ούτε δέκα μέρες ζωής δεν έχουν τα χρυσάνθεμα που φυτεύει ο δήμος στην πλατεία Δικαστηρίων και στα παρτέρια του εμπορικού κέντρου της Χαλκίδας. Ξεραίνονται λίγο μετά το φύτεμά τους και αγοράζονται καινούρια για την αντικατάστασή τους. 
 
 
Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, τα λουλούδια, όταν τοποθετούνται, είναι εύρωστα και πανέμορφα (φωτό 1). Μία εβδομάδα μετά έχουν ξεραθεί (φωτό 2) προφανώς από έλλειψη φροντίδας ή από λάθος φύτευση.
 
 
Η εικόνα στο παρτέρι της διασταύρωσης των οδών Συγγρού και Μπαλαλαίων, όταν μπαίνουν τα χρυσάνθεμα, είναι ειδυλλιακή (φωτό 3). Λίγες μέρες μετά, όμως, έχουν καταστραφεί όλα (φωτό 4).
 
 
Ο δήμος από την πλευρά του επαναλαμβάνει τη φύτευση των λουλουδιών, αλλά ως διά μαγείας τα χρυσάνθεμα ξεραίνονται πάντα μετά από λίγες μέρες. 
 
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει σε πολλές πλατείες της πόλης, όπως πρόσφατα έγραψε η «Γνώμη» για το πάρκο της Νεάπολης, όπου τοποθετήθηκε το μνημείο Μικρασιατικού Ελληνισμού. 
 
 
Το σίγουρο είναι ότι τα λουλούδια είναι αναλώσιμα και κάθε φορά που ο δήμος αγοράζει καινούρια, ο ανθοπώλης ...τρίβει τα χέρια του. 
 

Επιστροφή