ΧΑΛΚΙΔΑ: Ζει σαν αγρίμι μέσα στη βρομιά

ΧΑΛΚΙΔΑ: Ζει σαν αγρίμι μέσα στη βρομιά
25 Νοεμβρίου 2023, 08:57
A+ A-
Δραματικές καταστάσεις με ψυχοπαθή γυναίκα.
* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Ευβοϊκή Γνώμη 
 
Ένα αθέατο δράμα εκτυλίσσεται σε συνοικία της Χαλκίδας. Πρωταγωνίστρια είναι ψυχοπαθής γυναίκα, η οποία βασανίζεται και μαζί της υποφέρει ολόκληρη η γειτονιά όπου διαμένει.
 
Η ταλαίπωρη γυναίκα υπήρξε αναγνωρισμένη καθηγήτρια και χαμηλών τόνων άνθρωπος, που έχαιρε της εκτίμησης των φίλων και των γνωστών της.
 
Μετά τον θάνατο των γονιών της έμεινε μόνη στη ζωή, αφού δεν θέλησε να φτιάξει δική της οικογένεια. Εξαιτίας κάποιων προσωπικών προβλημάτων, “χτυπήθηκε” από τη νόσο της κατάθλιψης.
 
Πριν αρκετά χρόνια έκανε απόπειρα αυτοκτονίας και μετά από παρέμβαση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρική κλινική.
 
Λίγο καιρό αργότερα, πήρε εξιτήριο και τα τελευταία χρόνια ζει ολομόναχη στο πατρικό της σπίτι, κάτω από απαράδεκτες συνθήκες ακολουθώντας φαρμακευτική αγωγή.
 
Παρότι δεν αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, το σπίτι της είναι βρόμικο και ρημάζει, ενώ τα χόρτα στην αυλή κοντεύουν να φτάσουν το ένα μέτρο ύψος. Βρόμικη παραμένει και η ίδια φορώντας πάντα λερωμένες πυζάμες, ενώ για συντροφιά της έχει αδέσποτες γάτες, που αφοδεύουν μέσα στο σπίτι.
 
ΕΝΤΟΝΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
 
Μέχρι πρότινος η γειτονιά βοηθούσε την ταλαίπωρη γυναίκα με την καθαριότητα του σπιτιού και το μαγείρεμα. Τώρα, όμως, η ίδια εκδηλώνει μόνο αρνητισμό και δεν δέχεται κανέναν να την επισκεφθεί.
 
Είναι πλέον σαν ...αγρίμι, που κατοικεί σε σπηλιά και φοβάται τους πάντες και τα πάντα. Πριν λίγες μέρες, μετά από πιέσεις γειτόνων, δέχτηκε να πάει στο σπίτι της συνεργείο καθαρισμού.
 
Ωστόσο, τελευταία στιγμή η ίδια το ακύρωσε από το τηλέφωνο λέγοντας ότι το σπίτι της είναι μια χαρά και δεν χρειάζεται καθαριότητα.
 
Γείτονες επικοινώνησαν με τη «Γνώμη» και περιέγραψαν το δράμα της γυναίκας λέγοντας ότι η συμπεριφορά της είναι αυτοκαταστροφική και ότι έχει επιπτώσεις και στη δημόσια υγεία, αφού η δυσοσμία διαχέεται εκτός του σπιτιού της.
 
Οι γείτονες ζητούν να παρέμβουν οι κοινωνικές υπηρεσίες, ώστε να βοηθήσουν την ασθενή, να φροντίσουν για τις στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσής της και μαζί με την ίδια να λυτρωθούν κι εκείνοι.
 

Επιστροφή