Επιστρέφει στα ...σίδερα ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης που είχε αποφυλακιστεί από την Φυλακή Χαλκίδας για την υπόθεση του Noor 1

Επιστρέφει στα ...σίδερα ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης που είχε αποφυλακιστεί από την Φυλακή Χαλκίδας για την υπόθεση του Noor 1
24 Νοεμβρίου 2023, 20:57
A+ A-
Ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά και οι 7 κατηγορούμενοι για την υπόθεση μεταφοράς ηρωίνης από τον Περσικό Κόλπο.

Ένοχοι χωρίς κανένα ελαφρυντικό κρίθηκαν οι επτά καταδικασθέντες για τη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1» και ορισμένοι απ'  αυτούς επιστρέφουν στη φυλακή

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά απέρριψε ομόφωνα, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, το αίτημα χορήγησης του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη που τους είχε δοθεί με άλλη δικαστική απόφαση που αναιρέθηκε από τον Άρειο Πάγο.

Το δικαστήριο δεν πείστηκε από τα επιχειρήματα των καταδικασθέντων, πως έχουν δείξει καλή συμπεριφορά και επέβαλε την ανώτατη ποινή των ισοβίων για τη διακίνηση των ναρκωτικών στους Ευθύμιο Γιαννουσάκη, Γεώργιο Μπουρδούβαλη και τρεις Τούρκους που συσκεύαζαν την ηρωίνη σε αποθήκη στο Κορωπί.

Στον Γιαννουσάκη επιβλήθηκε επίσης κάθειρξη 8 ετών για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και χρηματική ποινή 300.000 ευρώ, ενώ στον Μπουρδούβαλη 9 έτη για την ίδια πράξη και 600.000 ευρώ χρηματική ποινή και στους Τούρκους 8 έτη.

Ο ιδιοκτήτης αποθήκης στο Κορωπί όπου μεταφέρθηκαν τα ναρκωτικά καταδικάστηκε σε 15 έτη κάθειρξη και 80.000 ευρώ χρηματική ποινή και ο Ιρανός συνοδός του φορτίου της ηρωίνης στο πλοίο 15 έτη και 60.000 ευρώ χρηματική ποινή.

Να σημειωθεί ότι ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης ήταν κρατούμενος της Φυλακής Χαλκίδας και είχε αποφυλακιστεί μετά από αίτημα που είχε κάνει, γιατί είχε συμπληρώσει τα 3/5 της ποινής του μετά το σπάσιμο των ισοβίων. 

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση που αναιρέθηκε, είχε χορηγηθεί το ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια που είχαν επιβληθεί στους πέντε από αυτούς, να τους επιβληθεί κάθειρξη 18 ετών και να αποφυλακιστούν οι Γιαννουσάκης-Μπουρδούβαλης με τη διαδικασία της υφ’ όρον απόλυσης από τις φυλακές.

 

Επιστροφή