ΔΗΜΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ: Αντιδράσεις για τις αυξήσεις-φωτιά στα δημοτικά τέλη

ΔΗΜΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ: Αντιδράσεις για τις αυξήσεις-φωτιά στα δημοτικά τέλη
30 Νοεμβρίου 2023, 10:43
A+ A-
Η απόφαση πάρθηκε σε επεισοδιακό δημοτικό συμβούλιο την ώρα της διαδήλωσης για το κέντρο υγείας

Την ώρα που οι πολίτες της Ιστιαίας διαδήλωναν στην πλατεία για το χάλι του κέντρου υγείας (διαβάστε σχετικά εδώ), η Δημοτική Αρχή Κοντζιά ψήφιζε αυξήσεις ...φωτιά στα δημοτικά τέλη.

Η διαμαρτυρία για το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας έγινε χθες, Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, στις 5 το απόγευμα. Λίγο νωρίτερα είχε ξεκινήσει η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται στην ατζέντα της συζήτησης το μείζον θέμα της υγειονομικής μονάδας. Συζητιόταν, όμως, το θέμα της αύξησης των δημοτικών τελών.

Διαδηλωτές με επικεφαλής τον νέο αρχηγό της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ Βασίλη Παπασωτηρίου ανέβηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου και εξέφρασαν την αντίρρησή τους στην κατακόρυφη αύξηση των δημοτικών τελών, σηκώνοντας σχετικό πλακάτ.

Τα αίματα άναψαν και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νίκος Αλεξανδρής διέκοψε προσωρινά τη συνεδρίαση. Η κουβέντα συνεχίστηκε λίγο αργότερα με τους συμβούλους της Δημοτικής Αρχής Κοντζιά να υπερψηφίζουν την αύξηση των τελών, η οποία ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις το 50%.

Στο μεταξύ, μετά το διάλειμμα της συνεδρίασης, στο δημαρχείο εμφανίστηκαν αστυνομικοί, οι οποίοι κάθονταν στην είσοδο, με σκοπό την αποτροπή ενδεχόμενων επεισοδίων.

Επιστροφή