ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ-ΙΣΤΙΑΙΑ 2-3: Φλέβα(ς) χρυσού ...τρίποντου!

ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ-ΙΣΤΙΑΙΑ 2-3: Φλέβα(ς) χρυσού ...τρίποντου!
17 Δεκεμβρίου 2023, 20:05
A+ A-
Σπουδαία νίκη των βορείων στις καθυστερήσεις μέσα στη Λάμψακο.  

Σχεδόν δυο μήνες είχε μείνει χωρίς νίκη η ομάδα της Ιστιαίας και ...βρήκε τη φλέβα του χρυσού τρίποντου στη Λάμψακο, όπου κέρδισε τον Ελλήσποντο με 3-2 χάρη σε ένα γκολ του Ανδρέα Φλέβα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Μεγάλη η νίκη για τους βόρειους με πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο μισό του β' ημιχρόνου απέναντι σε μια καλή ομάδα που πλήρωσε τα λάθη της στην άμυνα.

Η νικήτρια προηγήθηκε 2-0 μέσα σε δυο λεπτά, αλλά οι γηπεδούχοι παίρνοντας την πρωτοβουλία ισοφάρισαν γρήγορα, εκμεταλλευόμενοι κι αυτοί αδράνειες στην αμυντική διάταξη της Ιστιαίας, που δεν είχε στη σύνθεσή της τον τραυματία Μάικ Τοουρφέ.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν απόδοση μετά το 65' και, αφού δημιούργησαν δυο καλές φάσεις για να πάρουν το τρίποντο (οι κεφαλιές του Δήμου από καλή θέση δεν βρήκαν στόχο), κατάφεραν τελικά με γκολ από αμυντικό να βάλουν στο τσεπάκι τους ένα τρίποντο που μπορεί να αποδειχθεί χρυσό.

Στο 11' ο Μαρνέζος κέρδισε πέναλτι από τον Βαξεβάνη που τον ανέτρεψε όταν ο νεαρός επιθετικός της Ιστιαίας μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή των γηπεδούχων. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Πετής και άνοιξε το σκορ για την Ιστιαία (ο Χιώτης έπεσε στην πορεία της μπάλας, αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει το γκολ).

Ενα λεπτό μετά την εκτέλεση του πέναλτι μπερδεύτηκαν οι αμυντικοί και ο τερματοφύλακας του Ελλησπόντου,  στο σημείο του πέναλτι πετάχτηκε ο Σάκης Δήμου, ο οποίος ανάμεσα σε δυο αντιπάλους κατάφερε να σουτάρει και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για δεύτερη φορά (0-2) κι ενώ ο Χιώτης βρισκόταν εκτός θέσης.

Η ομάδα της Λαμψάκου αντέδρασε γρήγορα και κατάφερε μέσα σε 4 λεπτά να ισοφαρίσει.

Στο 22' από φάουλ του Λάμπρου η άμυνα της Ιστιαίας ...κοιμήθηκε και ο Λέκκας με προβολή μείωσε σε 1-2, ενώ στο 26' ο Κατσίμπρας πάσαρε στο κέντρο της άμυνας των βορείων, αδράνησαν πάλι οι αμυντικοί και ο νεαρός Ράζος με σουτ ισοφάρισε σε 2-2.

Στο 92' ο Φλέβας, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μαρνέζου, ...τσίμπησε την μπάλα στο πρώτο δοκάρι και την έστειλε στα δίχτυα του Χιώτη γράφοντας το τελικό 2-3.

Ο θρίαμβος της Ιστιαίας θα μπορούσε να είχε ολοκληρωθεί και με τέταρτο γκολ, όταν λίγο πριν τη λήξη ο νεαρός Καπόλος βγήκε μόνος του με τον Χιώτη, αλλά στο πλασέ που επιχείρησε η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Διαιτησία: Κηρύκος, Παππάς-Δασκαλόπουλος.

ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ (Νίκος Ευσταθίου): Χιώτης, Λιάσκος, Δέδες, Βαξεβάνης (32′ Δημητρίου), Γκίκας, Γεωργαντόπουλος, Λέκκας, Κατσίμπρας, Ράζος (65′ Τότσι), Λάμπρου, Καράι (65′ Καπατσούλιας).

ΑΕ ΙΣΤΙΑΙΑΣ (Στάθης Κατσικογιάννης): Παναγιωτόπουλος, Βούλγαρης, Φλέβας, Σιάνος, Μάλλιαρης, Πετής (83′ Καπόλος), Τζαφεράι, Καλιβάτσι, Δήμου, Μαρνέζος, Σταθαράς (93′ Αντωνίου).

Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου πρ. παράγοντα και παίκτη του Λήλα Βασιλικού Δημήτρη Γκάβαλη.

Επιστροφή