Οικονομία

Ρίξτε την τιμή του καφέ στα 2 ευρώ!

21 Ιουνίου 2011, 08:12
Το λέει η Μάριαμ (φωτό) και πολλοί άλλοι, που βρίσκουν ακριβές τις τιμές ποτών και καφέ στη Χαλκίδα.

Εξωφρενικές θεωρούνται από πολλούς οι τιμές του καφέ και των ποτών στα καταστήματα αναψυχής της Χαλκίδας και ειδικά στην παραλία.

Ειδικά τώρα που διανύουμε περίοδο κρίσης τα 3 και τα 4 ευρώ για ένα φραπεδάκι ( που κοστίζει 10 λεπτά αν το φτιάξεις σπίτι) είναι τεράστιο ποσό.

Αν αναλογιστούμε μάλιστα ότι η ανεργία έχει φτάσει στα ύψη, πού να βρει λεφτά ένας σημερινός νέος για καφέ όταν δουλειά δεν έχει και ο μισθός των γονιών, καθώς και η σύνταξη του παππού (οι οποίοι παραδοσιακά βοηθάνε τα παιδιά στην ελληνική οικογένεια) έχουν περικοπεί αγρίως.

Κάπως έτσι φτάσαμε το καφεδάκι στην παραλία να τείνει να γίνει διασκέδαση πολυτελείας. Εμείς κάναμε ρεπορτάζ για το θέμα και ρωτήσαμε πόσο πιστεύουν οι Χαλιδέοι και οι Χαλκιδέες ότι πρέπει να κοστίζουν ο καφές και το ποτό, για να είναι προσιτές οι τιμές στη νεολαία.Η Μάριαμ Δημάκου απαντάει αμέσως: " Δύο ευρώ ο καφές και πέντε το ποτό, αυτές πιστεύω είναι οι σωστές τιμές για την συγκεκριμένη περίοδο κρίσης, που δεν υπάρχουν λεφτά."Με τα ποσά αυτά συμφωνεί και ο Γιάννης Πίτσος, ο οποίος λέει: " ¶ντε να φτάσει μέχρι 6 ευρώ το ποτό. Αν έβρισκα μαγαζί με αυτές τις τιμές βεβαίως και θα το έκανα στέκι."Ο Δημήτρης-Αριστείδης Κομπορόζος ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό και είναι κατηγορηματικός: " Δεν πρέπει να κοστίζει ο καφές πάνω από 1,80, από τη στιγμή που στο Μιλάνο πίνεις καφέ καπουτσίνο με 80 λεπτά. Οι τιμές των ποτών πρέπει να κυμαίνονται από 4,5 μέχρι 7 ευρώ, ούτε λεπτό παραπάνω."Η Ιωάννα Φαρμάκη θέλει ακόμη πιο φτηνές τιμές στα ποτά, καθώς ισχυρίζεται: " Καφέ με 2 ευρώ και ποτό με 3 έπρεπε να σερβίρουν. Μισθοί, συντάξεις, όλα πήγαν προς τα κάτω, πρέπει να πέσουν και οι τιμές, δεν μπορεί να παραμένει 4 ευρώ ο καφές και 10 το ποτό."Κάπου ενδιάμεσα βρίσκονται οι τιμές που προτείνει ο Ντίνος Γκόνης, ο οποίος σημειώνει: " Ο καφές πρέπει να στοιχίζει μέχρι 2,80 το πολύ και το ποτό 5,50 ευρώ. Εγώ πάντως έχω το στέκι μου και δεν θα το άλλαζα, ακόμη και αν έβρισκα αλλού πιο φθηνά.