Οικονομία

Ο ξεκάθαρος εκβιασμός της Γερμανίας

Ο ξεκάθαρος εκβιασμός της Γερμανίας
21 Ιουνίου 2011, 15:09
Ο Σόιμπλε το είπε: Δώστε δουλίτσα στις γερμανικές εταιρίες και θα σας δώσουμε το νέο δάνειο.

Μπορεί να τα λέει για εσωτερική κατανάλωση, αλλά στην παγκόσμια κοινωνία της πληροφορίας αυτός ο όρος έχει εκλείψει. Επομένως, οι προθέσεις της Γερμανίας σχετικά με τη βοήθεια στην Ελλάδα αποκρυσταλλώνονται ατόφιες στις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών της χώρας (φωτό) που θα δημοσιευτούν αύριο στην εφημερίδα Die Welt.

"Η Ελλάδα έχει ηλιοφάνεια και θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να ενισχύσει την οικονομία της και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της" τονίζει ο κύριος Σόιμπλε και ουδέν μεμπτόν στην οικονομική του παρατήρηση.

Αυτή, όμως, η εκμετάλλευση είναι σαφές στο μυαλό του Υπουργού με ποιον τρόπο πρέπει να γίνει: Πρέπει να συνεργαστεί η ελληνική κυβέρνηση με γερμανικές επιχειρήσεις!

Απλό ευχή ή απειλή; Δυστυχώς είναι το δεύτερο αφού ευθαρσώς ο κύριος Σόιμπλες λέει ότι "αν δεν γίνει αυτό, είναι πολύ δύσκολο να πειστεί ο γερμανός φορολογούμενος ότι αξίζει να συμμετάσχει σε ένα νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ελλάδας υψηλού ρίσκου"!

Ο εκβιασμός είναι προφανής. Γίνεται κατανοητό ότι στόχος των Γερμανών είναι να πλουτίσουν στην πλάτη της Ελλάδας, έχοντας ήδη βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τις γερμανικές αποζημιώσεις και την ανάμειξη της γερμανικής Siemens στα σκανδαλώδη προγράμματα που επιβάρυναν επί χρόνια τους κρατικούς προϋπολογισμούς.

Δεν υφίσταται καμία αλληλεγγύη. Μπροστά σε αυτές τις δηλώσεις που λαχταρούν να σε ξεζουμίσουν, ακόμη και ο αγγλικός κυνισμός "αφήστε τους Ελλήνες να πτωχεύσουν" ακούγεται καλύτερος!