ΛΕΥΚΙΜΜΗ-ΑΡΤΑΚΗ 4-1: Εφιάλτης στον δρόμο με τις λεύκες

ΛΕΥΚΙΜΜΗ-ΑΡΤΑΚΗ 4-1: Εφιάλτης στον δρόμο με τις λεύκες
14 Ιανουαρίου 2024, 15:56
A+ A-
Οι γηπεδούχοι καθάρισαν το ματς από το πρώτο ημίχρονο.

Στην ...ουραγό Λευκίμμη Κέρκυρας (Μαγνησιακός και Φήκη έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα) ηττήθηκε (με το βαρύ 4-1) η Αρτάκη στην πρεμιέρα του β' γύρου του 2ου ομίλου της Γ' Εθνικής, με την ομάδα της Εύβοιας να είναι ναυάγιο στο πρώτο ημίχρονο και να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 3-0.

Δεν ταξίδεψε με την αποστολή, λόγω ίωσης ο Κώστας Τσούπρος, αλλά η απουσία του έμπειρου στόπερ δεν αποτελεί δικαιολογία για την άσχημη απόδοση που είχε ο ΑΟΝΑ, ο οποίος με ανάλογες εμφανίσεις θα πρέπει να διαγράψει από τον σκληρό δίσκο του μυαλού του τη λέξη "πρωτάθλημα".

Το σημερινό ματς ήταν κομβικό για την Αρτάκη, ώστε να ξαναμπεί σε ...τροχιά εκτός έδρας τριπόντων, καθώς πριν "φύγει" το 2023 είχε γνωρίσει ισάριθμες ήττες σε Σταυρό και Κεραμίδι.

Κι αν ο Αστέρας και ο Εθνικός φιγουράρουν στους πρωτοπόρους της βαθμολογίας και παίζουν σε γήπεδα κλουβιά, σήμερα δεν υπάρχουν αφορμές για ...όμορφα λογάκια παρηγοριάς, απέναντι σε μια ομάδα, από την έδρα της οποίας έχουν περάσει νικηφόρα όλα τα γκρουπ που στοχεύουν ψηλά.

Σύμφωνοι, η Λευκίμμη μπήκε στο γήπεδο με το μαχαίρι στα δόντια, καθώς έπαιζε το τελευταίο της χαρτί για να σωθεί, αλλά το ίδιο θα έπρεπε να πράξει και η Αρτάκη. Αλλά στο ποδόσφαιρο, το "πρέπει" από την πραγματικότητα δεν τα χωρίζει ένα ...τσιγάρο δρόμος, αλλά πολλά χιλιόμετρα.

Η Αρτάκη βρέθηκε να χάνει στο 37' με 3-0 και ουσιαστικά το ματς είχε κριθεί πριν καν ...αρχίσει, σε ένα εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο βγαλμένο από τη γνωστή ταινία θρίλερ "ο εφιάλτης στον δρόμο με τις λεύκες".

Με πέναλτι στο 25' ο Γρηγοριάδης άνοιξε το σκορ (1-0), ο Τσοπανάς στο 29' έγραψε το 2-0 και ο Παπαθανασίου στο 37' διαμόρφωσε το 3-0 σε ένα αποκαρδιωτικό πρώτο ημίχρονο, όπου με τη φανέλα του ΑΟΝΑ έκαναν ντεμπούτο ο γκολκίπερ Μουζάκης, ο στόπερ Μπιμπισίδης (στην "τριάδα", στα μετόπισθεν) και ο επιθετικός Παυλίδης.

Η Λευκίμμη είχε κι άλλες φάσεις για να αυξήσει τον δείκτη του σκορ και να γράψει ιστορία.

Στο β' ημίχρονο η Αρτάκη βελτίωσε την εικόνα της (σ.σ. χειρότερα δεν θα μπορούσε να πάει) και μείωσε στο 59' σε 3-1 με τον Ιορδανίδη, αλλά αποδείχθηκε αναλαμπή και όχι αντεπίθεση, για να σώσει έστω τα προσχήματα.

Στο 72' ο Νίτας που μπήκε στο ματς αλλαγή έκανε το 4-1 και εκεί τέλειωσαν όλα οριστικά, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στο εάν πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις ή όχι το σκορ.   

Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σπανού.

Διαιτητής: Δημήτρης Μώκος (ΕΠΣ Θεσπρωτίας)/Βοηθοί: Ζώης Νάστος και Αλέξανδρος Ζιώγας (ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας).

Οι αρχικές συνθέσεις

ΛΕΥΚΙΜΜΗ (Χρήστος Αγγελής): Παγκράτης, Mocovilla, Σπανός, Γρηγοριάδης, Καραμποϊκης, Σκιαδάς, Μπάλος, Γαστεράτος, Μουζακίτης, Παπαθανασίου, Τσοπανάς.

ΑΡΤΑΚΗ (Δημήτρης Μαγκαφίνης): Μουζάκης, Μερτύρης, Γερογιάννης, Μπιμπισίδης, Στασινόπουλος, Ντελέκος, Στάθης Λάμπρου, Ιορδανίδης, Δημ. Χατζηστάμου, Παυλίδης, Σπηλιώτης. Έπαιξαν και οι: Παπαδάκης, Μεταξάς, Σαλπιγγίδης, Φισκατώρης, Βρέττος.

Επιστροφή