ΑΠΟΛΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Κορίτσια έτοιμα να σηκώσουν κούπες

ΑΠΟΛΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Κορίτσια έτοιμα να σηκώσουν κούπες
25 Ιανουαρίου 2024, 19:27
A+ A-
Κέρδισε το πρωτάθλημα στις Γυναίκες και χτυπάει πρωτιά σε Νεάνιδες και Κορασίδες.

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Ευβοϊκή Γνώμη (19/1/2024)

 

Μια φοβερή πορεία σε τρία μέτωπα κάνει ο Απόλλων Χαλκίδας με τα κορίτσια του να δείχνουν έτοιμα για να σηκώσουν τρεις κούπες σε ισάριθμα πρωταθλήματα που παίρνουν μέρος (Γυναικών, Νεανίδων, Κορασίδων).

Η Ντίνα Κοροβέση και η Αντζελίνα Βαφειάδη πρόσθεσαν φέτος στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας τον Γιάννη Τσαούση και όλοι μαζί έχουν στόχο να πανηγυρίσει η ομάδα μπάσκετ τίτλους της ΕΣΚΑΣΕ μετά από 7 χρόνια…ανομβρίας.

Την αρχή αναμένεται να κάνει την Κυριακή (ώρα 7 στην Κάνηθο) η ομάδα των Γυναικών που παίζει σε «τελικό» με τον Αρη Θηβών. Με νίκη κατακτά τον τίτλο στο αντίστοιχο πρωτάθλημα, το οποίο …επανήλθε φέτος, αλλά μόνο με τέσσερις ομάδες.

Το ματς είναι για την τελευταία αγωνιστική και όπως λένε τα …λογικά προγνωστικά η ομάδα της Χαλκίδας θα πανηγυρίσει στη λήξη την κούπα. Εχει μέχρι τώρα μόνο νίκες στα 5 προηγούμενα ματς (σ.σ. ο Απόλλων κέρδισε 68-55 τον Αρη και κατέκτησε τον τίτλο).

Μπροστάρισσα στην προσπάθεια επανάκαμψης του γυναικείου μπάσκετ είναι η Αρτζίνα Βαφειάδη που θα είναι και πρώτη σκόρερ στο μίνι πρωτάθλημα, ενώ βοηθάει και άλλη μια παλιά, η Ιωάννα Μπρέλλου.

Μαζί τους και κάτω από τις οδηγίες της Ντίνας Κοροβέση αγωνίζονται και οι Μαυρομμάτη, Σασσάνη, Βάρκα, Αλεπίδη, Μουργιά, Δαϊναβά και άλλες μικρότερες, που βοηθούν τις κατώτερες -ηλικιακά- ομάδες να προχωρούν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα.

Μοναδικές… κι αήττητες

Οι Νεάνιδες του Απόλλωνα αύριο, Σάββατο, θα κοντραριστούν κι αυτές με τον Αρη (στη Θήβα),  στον πρώτο ημιτελικό και στον τελικό θα πάει όποια ομάδα πετύχει δυο νίκες (σ.σ. ο αγώνας δεν διεξήχθη τελικά).

Στην Α’ φάση τέλειωσαν τους αγώνες αήττητες και ο Απόλλωνας ήταν, από τις 10 ομάδες που πήραν μέρος στην Α’ φάση, η μοναδική που δεν έχασε πουθενά.

Το κυριότερο για αυτή την ομάδα είναι ότι αποτελείται κατά το πλείστον από κορασίδες, οι οποίες οδηγούν σε μια θαυμάσια πορεία τον Απόλλωνα και στο αντίστοιχο πρωτάθλημα.

Η ομάδα των Κορασίδων δεν έχασε στα 10 ματς της Α’ φάσης, ενώ στη Β’ ξεκίνησε με «κατοστάρα» σαρώνοντας 110-28 τον Απόλλωνα Λιβαδειάς.

Τετράδα που …αναπτύσσεται

Οπως προαναφέρθηκε  οι περισσότερες κορασίδες ...γίνονται και νεάνιδες και τα πάνε καλά και στις δυο κατηγορίες. Η Ιωάννα Σαμαντά, πρωταθλήτρια πέρυσι με την ΑΕΕΠ, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει σημειώνοντας τους πιο πολλούς πόντους από κάθε άλλη και στα δυο πρωταθλήματα.

Δίπλα της και φέτος, όπως και πέρυσι στην ΑΕΕΠ, η Ρεβέκκα Κακαρά, καθώς και Ελευθερία Μουρατίδη με την Μαρίνα Μαγκούτα. Ολες τους έχουν κληθεί και για την αντιπροσωπευτική ομάδα της ΕΣΚΑΣΕ για το Αναπτυξιακό πρωτάθλημα.

Μαζί οι αδελφούλες

Δεν είναι, όμως, οι μόνες …υπεύθυνες για την πορεία του Απόλλωνα. Η Ορσαλία Λαμπάκη, που ήταν στην Αρτάκη πέρυσι, σκοράρει κι αυτή όπως η Σαμαντά (πέτυχαν τους ίδιους πόντους στην κατηγορία Νεανίδων). Ακόμη η μικρούλα αδελφή της Μουρατίδη, η Λυδία που διακρίνεται με τις κορασίδες, ενώ τις ομάδες δυναμώνουν και άλλα δυο “δίδυμα” από αδελφούλες.

Είναι η Κατερίνα και η Δανάη Καπουρίτη, όπως και η Δήμητρα με την Κατερίνα Χουλιαρά. Πολύ καλή με τις Νεάνιδες είναι και η Αγγελίνα Ανδρούτσου, ενώ αγωνίζονται στην ίδια ομάδα και οι Αννα Δούκα, Νάνσυ Ζούση, Ζαχαρούλα Μωραΐτη, Μουργιά και Αυγερινού.

Με την ομάδα Κορασίδων έχουν διακριθεί σκοράροντας και οι Αφροδίτη Γκλιάτη, η Βασιλικκή Σούρα κι ακόμη η Κοφινά, η Ζούση, η Παπαστεφανή, η Δεληγιάννη, η Μήτρογλου κ.α.

Επιστροφή