ΔΡΟΣΙΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ 1-2: Οι φιλοξενούμενοι χόρεψαν τον χορό της νίκης στην Ανθηδόνα

ΔΡΟΣΙΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ 1-2: Οι φιλοξενούμενοι χόρεψαν τον χορό της νίκης στην Ανθηδόνα
3 Φεβρουαρίου 2024, 17:17
A+ A-
Οι γηπεδούχοι ...χορεύουν το βράδυ, αλλά στο γήπεδο δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι από το ματς, παρότι ήταν καλύτεροι στο β' ημίχρονο.

Σπουδαίο διπλό (1-2) στην έδρα του ΑΠΚΟ Δροσιάς πήρε η Αναγέννηση Μαντουδίου και προσπέρασε τον σημερινό της αντίπαλο στη βαθμολογία. Οι δυο ομάδες είχαν από 25 βαθμούς, με τους Μαντουδιανούς να φτάνουν πλέον τους 28!

Σήμερα το βράδυ είναι προγραμματισμένος και ο ετήσιος χορός του ΑΠΚΟ, αλλά η Αναγέννηση Μαντουδίου ήταν αυτή που χόρεψε τον χορό της νίκης στην Ανθηδόνα.

Στο 5' άνοιξε το σκορ η Αναγέννηση Μαντουδίου με ωραίο γκολ του Γιώργου Τσούμαρη. Από την αριστερή πλευρά έκανε μια προσποίηση και σούταρε με το δεξί στην απέναντι γωνία για το 0-1.

Ο ΑΠΚΟ θέλησε να αντιδράσει και στο 12' ο Σπανός προσπάθησε να μπει στην πορεία της μπάλας από σέντρα, αλλά ο Αλατζάς πρόλαβε και έδιωξε πριν ο φορ των γηπεδούχων κάνει επαφή.

Στο 15' ο Αλατζάς χρειάστηκε να επέμβει εκ νέου σε σουτ του Μανή από το ύψος του πέναλτι, με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να πέφτει σωστά και να διώχνει την μπάλα.

Η τρίτη, όμως, ήταν και η φαρμακερή για το Μαντούδι μετά από μια υπέροχη ατομική ενέργεια. Στο 17' ο Νίκος Τσαμούρας βρέθηκε στον άξονα, έξω από την περιοχή, έκανε κίνηση προς τα δεξιά και με υποδειγματικό πλασέ στην κλειστή γωνία έγραψε το 1-1.

Η Αναγέννηση Μαντουδίου, δεν πανικοβλήθηκε, δεν την έλουσε κρύος ιδρώτας. Σχεδόν με τη σέντρα (20') πήρε εκ νέου το προβάδισμα όταν από ωραία μπαλιά του Τηλιόπουλου στην πλάτη του ΑΠΚΟ, και κεφαλιά ασίστ του Μαναρίτσα, ο Σκριβάνος με αριστερό βολέ από το ημικύκλιο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σωτηρόπουλου για το 1-2. Θαυμάσιο σε εκτέλεση και το τρίτο γκολ, που έμελε να είναι και το τελευταίο.

Πολύ καλό παιχνίδι στο πρώτο 20λεπτο, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Στη συνέχεια έπεσε κάπως ο ρυθμός, ωστόσο και οι δυο ομάδες είχαν αξιόλογη εικόνα. Από το 30' έως το 45' η Δροσιά είχε την περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της με ιδιαίτερα δραστήριο τον Τσαμούρα. Αλλά και το Μαντούδι με τους Κουβούση και Στεργίου στη μεσαία γραμμή κυκλοφορούσε καλά την μπάλα, ενώ στο κέντρο της άμυνας δέσποζε η παρουσία του Τηλιόπουλου.

Πιο δυνατά μπήκε στο β' ημίχρονο ο ΑΠΚΟ, με τον κόουτς Λάμπρου να κάνει διπλή αλλαγή στο 46'. Στο 51' από ωραία σέντρα του Σακκά (ο ένας που μπήκε στο ματς) ο Σπανός μόνος του στη γραμμή της περιοχής έκανε το σουτ, αλλά ο Αλατζάς έσωσε με το πόδι την εστία του.

Στο 55' ήταν η σειρά του Σακκά να πατήσει περιοχή και να σουτάρει από καλή θέση, αλλά υπό πίεση, με τον Αλατζά να λέει πάλι "όχι".

Στο 56' ο Τηλιόπουλος στάθηκε άτυχος, καθώς ένιωσε ενοχλήσεις και αποχώρησε, με τον Μουτουσίδη να περνάει στο ματς και τον Κουβούση να παίρνει τον ρόλο του στόπερ.

Ο ΑΠΚΟ συνέχισε να πιέζει και στο 57' νέο καλό σουτ του Σακκά έφυγε άουτ.

Και στο 63' νέα φάση για τον ΑΠΚΟ, όταν από φάουλ, ο Σπανός έπιασε την κεφαλιά, αλλά δεν ήταν τόσο δυνατή και επικίνδυνη για να απειλήσει τον Αλατζά που μπλόκαρε σταθερά. Ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων είχε μεγάλη συμβολή στη νίκη τους.

Τα λεπτά περνούσαν, το Μαντούδι κρατούσε το υπέρ του σκορ και ο ΑΠΚΟ έκανε αγώνα δρόμου για να φτάσει στην ισοφάριση είτε με σετ παιχνίδι, είτε από στημένες μπάλες. Σε μια εξ αυτών (κόρνερ) στο 68' από κεφαλιά του Σακκά η μπάλα ...πέρασε δίπλα από τη ρίζα του κάθετου δοκαριού.

Στο 80' ο Μαναρίτσας πέρασε εκτός γηπέδου λόγω τραυματισμού για το Μαντούδι, αλλά οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν με δέκα παίκτες, καθώς δεν είχαν δικαίωμα αλλαγής, αφού είχαν κάνει τρεις σε ισάριθμες διακοπές!

Στο τέλος ο ΑΠΚΟ πίεσε ακόμη περισσότερο, ανέβηκε μάλιστα στα αντίπαλα καρέ σε χτύπημα φάουλ και ο γκολκίπερ Σωτηρόπουλος, αλλά η ομάδα του Γιώργου Λάμπρου δεν κατάφερε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ.

Ήταν καλύτερη η Δροσιά στο β' ημίχρονο, με ιδιαίτερα κινητικούς τους Γιώργο Αγγελάτο και Διονύση Πετράκη, ωστόσο η ομάδα του Τάκη Σπυρόπουλου, που είχε την ατυχία να χάσει τρεις ποδοσφαιριστές λόγω τραυματισμού, κράτησε παλικαρίσια το πολύτιμο τρίποντο.

ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΕ ΝΕΟΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

Διαιτησία: Ντούρας, Γ. Πασχαλίδης, Ι. Σπανός.

ΑΠΚΟ ΔΡΟΣΙΑΣ (Γιώργος Λάμπρου): Σωτηρόπουλος, Γ. Λάμπρου (46' Σακκάς), Οικονόμου, Βελαέτης, Ντούκα (85' Δεληγιάννης), Μάλλιαρης, Τσαμούρας, Διον. Πετράκης, Κ. Σπανός, Μανής (46' Μπανάσης), Γιωρ. Αγγελάτος.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ (Τάκης Σπυρόπουλος): Αλατζάς, Βρέττος, Μορφούλης, Τάρλας, Κ. Τηλιόπουλος (56' λ.τρ. Μουτουσίδης), Κουβούσης, Λειβαδίτης, Σκριβάνος (80' λ.τρ. Καντζούρας), Μαναρίτσας, Γ. Τσούμαρης (72' Τριανταφύλλου), Αργ. Στεργίου. 

Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή τη μνήμη του Αποστόλη Αποστολίδη.

 

Επιστροφή