ΙΣΤΙΑΙΑ-ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ 3-0: Νίκη και εμφάνιση αφιερωμένη στον Νίκο Ζαλάβρα

ΙΣΤΙΑΙΑ-ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ 3-0: Νίκη και εμφάνιση αφιερωμένη στον Νίκο Ζαλάβρα
4 Φεβρουαρίου 2024, 18:45
A+ A-
Στην Αιδηψό έγινε το ματς και οι Βόρειοι είχαν θαυμάσια απόδοση.

Στην Αιδηψό μετακόμισε η Ιστιαία για το παιχνίδι της με τη Μακρυκάπα και με μια εξαιρετική εμφάνιση κέρδισε 3-0. Μια νίκη που την αφιέρωσαν όλοι οι παίκτες της κοιτώντας ψηλά τον ουρανό, στον αείμνηστο πρόεδρο της ομάδας Νίκο Ζαλάβρα που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή πριν από 2 βδομάδες.

Ηταν το καλύτερο ματς της ομάδας του Στάθη Κατσικογιάννη τη φετινή σεζόν κι ας είχε για άλλη μια φορά απώλειες (Δήμου και Σιάνος). "Είμαστε η πιο φτωχή ομάδα, αλλά η πιο πλούσια σε ψυχή" έλεγε άνθρωπος της ομάδας με ικανοποίηση μετά το τέλος του αγώνα.

Η νικήτρια έπαιξε με δύναμη και έδειξε ότι διαθέτει και τεχνική που μπόρεσε να τη φανερώσει στον καλό αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Αιδηψού (σ.σ. το γήπεδο Αρτεμισίου, που χρησιμοποιούσε η Ιστιαία για έδρα, είναι σε κακό χάλι και είναι προφανές ότι αδυνατούσε να φιλοξενήσει το ματς).

Πολλοί καλοί ανασταλτικά ήταν ο Τοουρφέ με τον Μάλλιαρη, ενώ επιθετικά οι μικροί Μαρνέζος και Σταθαράς ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί για την εστία του Μίχου.

Η Μακρυκάπα είχε κάποια διαστήματα που προσπάθησε να κοντράρει την καλή διάθεση όλων των παικτών της Ιστιαίας, αλλά δεν μπόρεσε να γίνει επικίνδυνη ιδιαίτερα.

Στο πρώτο ημίχρονο η Ιστιαία δεν μπόρεσε να πετύχει γκολ, παρόλο που απείλησε αρκετές φορές την άμυνα των φιλοξενούμενων, έχοντας για "μοιραίο" τον πιτσιρικά Σταθαρά.

Στην επανάληψη, όμως, πέτυχε γρήγορα ένα γκολ με τον Μαρνέζο στο 48' με ένα ωραίο διαγώνιο σουτ.

Στη συνέχεια πέτυχε άλλα δυο, ένα με αυτογκόλ του Πασάι (προσπάθησε να διώξει με κεφαλιά σε σέντρα στο 75') και το τρίτο με τον νεαρό Σταθαρά στο 81' ύστερα από διπλή προσπάθεια (στο πρώτο σουτ απέκρουσε ο Μίχος και στην επαναφορά σκόραρε).

Ο Σταθαράς είχε άλλη μια προσπάθεια, όπου η μπάλα μετά από δικό του σουτ χτύπησε στον τερματοφύλακα και στη συνέχεια στο δοκάρι.

Να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά με την ομάδα της Ιστιαίας έπαιξε για λίγο ο Δημήτρης Γλύκος, που προέρχεται από αποχή λόγω τραυματισμού, ενώ επανήλθε ...παρά τα χρονάκια του για να βοηθήσει και ο Δημήτρης Δαρζέντας (μπήκε στις καθυστερήσεις).

Διαιτησία: Σιαπλαούρας, Ε. Ντόβολης-Λιαγκάκης.

ΑΕ ΙΣΤΙΑΙΑΣ (Κατσικογιάννης): Παναγιωτόπουλος, Βούλγαρης (89' Γλύκος), Φλέβας, Τοουρφέ, Μάλλιαρης, Πετής (89' Δ. Δαρζέντας), Τζαφεράι, Καλιβάτσι, Κασσικός (84' Πανταζής), Μαρνέζος (89' Αντωνίου), Σταθαράς.

ΑΟ ΜΑΚΡΥΚΑΠΑΣ (Βογιατζής): Μίχος, Λέκκας, Γκέκας, Κικίδης, Προβής (67' Παπαγεωργίου), Πασάι, Χρ. Ζουρμπουλής (73' Σταματίου), Γκούρλας, Ντεγιάννης (78' Βουρδάνος), Καραντάκης, Στούπας (46' Κουτσαυλής).

Επιστροφή