Γιατί δεν πρέπει το νερό της βροχής να φτάσει στα μαλλιά σου;

Γιατί δεν πρέπει το νερό της βροχής να φτάσει στα μαλλιά σου;
15 Φεβρουαρίου 2024, 18:10
A+ A-
Διάβασε τι θα κάνεις σε περίπτωση που ξέχασες να πάρεις την ομπρέλα μαζί σου..

Κακά τα ψέματα, ο καιρός αυτή την περίοδο δεν είναι προβλέψιμος, δεν μπορείς να βγεις έξω από το σπίτι αν δεν έχεις ομπρέλα μαζί σου.  Μπορεί να βρέξει ανά πάσα στιγμή και αυτό είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί στα μαλλιά και στο δέρμα μας.

Μπορεί το νερό της βροχής να είναι το πιο καθαρό (χωρίς αλκαλικά στοιχεία) αλλά μέχρι να φτάσει σε εσένα διαπερνά την ατμόσφαιρα και παρασέρνει σωματίδια, ρύπους και μικροοργανισμούς τα οποία είναι επικίνδυνα όταν έρχονται σε επαφή με τα μαλλιά και το δέρμα. Εντάξει δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεσαι, τώρα που το διαβάζεις!

 

Αν, λοιπόν, σε έπιασε η βροχή καθώς πήγαινες στη δουλειά και έγινες από την κορυφή μέχρι τα νύχια μούσκεμα, θα χρειαστεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω tips για να προφυλάξεις μαλλιά και δέρμα:

Για τα μαλλιά

Στέγνωσε τα όσο καλύτερα μπορείς και σε καμία περίπτωση μην τα πιάσεις αλογοουρά ή κότσο. Άφησέ τα να στεγνώσουν μόνα τους. Αν τα πιάσεις θα εμποδίζεις την υγρασία να εξατμιστεί, άρα και τους ρύπους. Όταν πας στο σπίτι μπες κατευθείαν για μπάνιο!

Για το πρόσωπο 

Αν έπεσε νερό στο πρόσωπό σου είναι καλό με το που πας στο σπίτι να πλύνεις πολύ καλά την επιδερμίδα σου και να προσθέσεις μία ενυδατική κρέμα.

Και πολύ σημαντικό μην ξεχνάς την ομπρελίτσα!

Επιστροφή