ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ο Μάνος Κηλίφης από ...στρατιώτης έγινε στρατηγός!

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ο Μάνος Κηλίφης από ...στρατιώτης έγινε στρατηγός!
23 Φεβρουαρίου 2024, 12:29
A+ A-
Ορίστηκε διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Ευβοϊκή Γνώμη

Από ...στρατιώτης στρατηγός έγινε μέσα σε λίγα χρόνια ο Χαλκιδέος μηχανικός Μάνος Κηλίφης. Με απόφαση του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού ορίστηκε αναπληρωτής γενικός διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας.

Ο Κηλίφης ανήκει στον στενό πυρήνα των συνεργατών του Περιφερειάρχη και αυτό το εξαργύρωσε το 2015, όταν αναβαθμίστηκε σε προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών Εύβοιας αντικαθιστώντας τον συνταξιούχο Γιώργο Μάρκου.
 
Όπως έχει γράψει επανειλημμένα η «Γνώμη», η απόφαση αυτή ήταν μέρος των σαρωτικών μετακινήσεων που έκανε το 2015 ο Φάνης Σπανός στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας προκαλώντας αντιδράσεις και ...αιμορραγία στο ταμείο της Περιφέρειας.
 
Μετά από προσφυγές των καρατομημένων στελεχών, το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά αποφάσισε μεταξύ άλλων ότι ο Γιώργος Μάρκου έπρεπε να επιστρέψει στα ηνία των Τεχνικών Υπηρεσιών.
 
Στη συνέχεια, μάλιστα, ανάγκασε την Περιφέρεια να του καταβάλει συνολικά 8.000 ευρώ, γιατί ο Περιφερειάρχης δεν συμμορφώθηκε με τη δικαστική απόφαση (σ.σ. άλλα τόσα πήρε ο έτερος συνταξιούχος πλέον Τάσος Λολακάς).
 
Παρόλ’ αυτά, ο Φάνης Σπανός επιβράβευσε τον Μάνο Κηλίφη ανεβάζοντάς τον στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας. Τον τοποθέτησε στη θέση του Τάσου Παπαναστασίου, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε.
 
Στον Κηλίφη αναγνωρίστηκε η αφοσίωσή του στον Περιφερειάρχη, η καλή συνεργασία με την πλειοψηφία των μηχανικών της Εύβοιας και η εξέλιξή του.
 
Παρά τον φόρτο εργασίας του στις Τεχνικές Υπηρεσίες Εύβοιας, πήρε και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών.
 

Επιστροφή