Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους εμπόρους η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους εμπόρους η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας
20 Φεβρουαρίου 2024, 20:35
A+ A-
Σχετικά με την διασύνδεση POS με Ταμειακές μηχανές.

Από την Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας εκδόθηκε ανακοίνωση, σχετικά με την διασύνδεση POS με Ταμειακές μηχανές, στην οποία τονίζονται τα εξής:

  • Ξεκαθαρίστηκε από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη πως δεν θα δοθεί καμία επιπλέον παράταση στην καταληκτική ημερομηνία της 29ης Φεβρουαρίου.
  • Όσοι έμποροι δεν έχουν ακόμη ρυθμίσει την σχετική εκκρεμότητα, θα πρέπει να έρθουν άμεσα σε επικοινωνία με τους αρμόδιους τεχνικούς εγκατάστασης για την ολοκλήρωση της διασύνδεσης.

Σε διαφορετική περίπτωση οι επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν δύο κινδύνους.

Πρώτον, από την Παρασκευή 1 Μαρτίου θα επιβάλλονται σημαντικά πρόστιμα που θα ανέρχονται σε έως και 10.000 ευρώ για τους ήδη υπόχρεους προμήθειας και εγκατάστασης POS που τηρούν απλογραφικά βιβλία και έως 20.000 ευρώ για όσους διαθέτουν διπλογραφικά. 

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η έκδοση Υπουργικής Απόφασης που θα καθορίζει το ύψος των προστίμων και τη διαβάθμιση τους, ανάλογα και με το τζίρο, μεταξύ άλλων, της επιχείρησης.  

Η ίδια υπουργική απόφαση θα προβλέπει την απόσυρση από την αγορά ταμειακών μηχανών και POS που δεν πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Δεύτερον, από την ίδια ημέρα και μετά, οι επιχειρηματίες δεν θα έχουν τη δυνατότητα πληκτρολόγησης του προς είσπραξη ποσού συναλλαγής στα POS τους, καθώς, παρά το γεγονός πως οι πάροχοί τους έχουν ήδη αναβαθμίσει - όπως υποχρεούνται - τα τερματικά τους, εκκρεμεί από μέρους τους η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές τους μηχανές.

 

Επιστροφή