ΤΡΙΑΔΑ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ: Ανυπόστατο ψέμα η αρπαγή 12χρονης

ΤΡΙΑΔΑ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ: Ανυπόστατο ψέμα η αρπαγή 12χρονης
23 Φεβρουαρίου 2024, 14:56
A+ A-
Fake news και αυτή η καταγγελία.

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Ευβοϊκή Γνώμη (16/2)

Ανυπόστατο ψέμα προέκυψε ότι ήταν η απόπειρα αρπαγής ανήλικου κοριτσιού στην Τριάδα Μεσσαπίων, που είχε καταγγελθεί στην αστυνομία τον περασμένο Οκτώβριο.

Όπως έγραψε τότε η «Γνώμη», την καταγγελία στο Α.Τ. Διρφύων-Μεσσαπίων έκαναν οι γονείς της 12χρονης μαθήτριας μετά τα όσα τρομακτικά τούς είχε αναφέρει το παιδί τους.
 
Το κορίτσι ισχυριζόταν ότι περίμενε στη στάση του λεωφορείου για να πάει στο σχολείο, όταν την πλησίασε ένα αυτοκίνητο τύπου station wagon με φιμέ τζάμια.
 
Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της ανήλικης, δύο άτομα είχαν βγει από το Ι.Χ. με σκοπό να την αρπάξουν. Εκείνη, όμως, αντιστάθηκε σθεναρά, χτύπησε τον έναν δράστη μ’ ένα κλαδί και από τους πόνους τον γονάτισε!
 
Η καταγγελία αυτή είχε συμπέσει χρονικά με τις καταγγελίες δύο άλλων ανήλικων μαθητών στο Μαντούδι για δήθεν απόπειρες απαγωγής σε βάρος τους. Έτσι, είχε προκληθεί μεγάλος φόβος και αναστάτωση στη σχολική κοινότητα της Εύβοιας.
 
Μάλιστα, ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων είχε εκδόσει και σχετική ανακοίνωση, με την οποία καλούσε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση!
 
Αυτό που προβλημάτισε από την αρχή την αστυνομία ήταν ότι οι τρεις ανήλικοι έδιναν εντελώς διαφορετικές περιγραφές όσον αφορά στους δράστες-επίδοξους απαγωγείς και τα αυτοκίνητά τους.
 
Πριν λίγο καιρό το Α.Τ. Μαντουδίου εξιχνίασε τις δύο καταγγελίες, που ήταν στην αρμοδιότητά του, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι απόπειρες αρπαγής ήταν ιστορίες παιδικής φαντασίας.
 
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο ανήλικοι (αγόρι και κορίτσι) είχαν επηρεαστεί από σχετικά δημοσιεύματα στο ίντερνετ, έπλασαν δύο φανταστικές ιστορίες και τις είπαν στους γονείς τους.
 
Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε και η ενδελεχής έρευνα, που έκανε το Αστυνομικό Τμήμα Διρφύων-Μεσσαπίων αναφορικά με την απόπειρα αρπαγής της 12χρονης στην Τριάδα.
 
H ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΗΛΙΚΗΣ
 
Μετά και από αυτήν την αποκάλυψη, σε βάρος της ανήλικης σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της ψευδούς καταγγελίας στις αρχές, η οποία θα σταλεί στον εισαγγελέα.
 
Ωστόσο, το πιθανότερο είναι ο φάκελος της δικογραφίας να μπει στο αρχείο. Κι αυτό, γιατί, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι ανήλικοι κάτω των 13 ετών θεωρούνται ποινικά ανεύθυνοι, γιατί στερούνται της ικανότητας καταλογισμού.
 
 

Επιστροφή