Λαχανόρυζο

Λαχανόρυζο
26 Φεβρουαρίου 2024, 07:00
A+ A-
Σαν της γιαγιάς!

Υλικά:

• 1 λάχανο μέτριο

• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

• 1,5 φλιτζ. ρύζι γλασέ

• 1 φλιτζ. ελαιόλαδο

• λεμόνι

• αλάτι

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Πλένουμε το λάχανο, το καθαρίζουμε από τα εξωτερικά φύλλα και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.

Προσθέτουμε το λάχανο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμη.

Προσθέτουμε 1,5 φλιτζ. νερό και σιγοβράζουμε το λάχανο για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι, 2 φλιτζ. νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να μείνει το λαχανόρυζο χωρίς υγρά.

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.

Σερβίρουμε με λεμόνι.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή