Κάθειρξη 7 ετών σε 26χρονο για απόπειρα βιασμού φοιτήτριας

Κάθειρξη 7 ετών σε 26χρονο για απόπειρα βιασμού φοιτήτριας
27 Φεβρουαρίου 2024, 20:00
A+ A-
Της επιτέθηκε μέσα στο σκοτάδι, σε παράδρομο της οδού Γρ. Λαμπράκη, στη Θεσσαλονίκη.

Κάθειρξη 7 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 26χρονο Βούλγαρο, ο οποίος αποπειράθηκε να βιάσει 19χρονη φοιτήτρια, τον περσινό Μάρτιο, σε απομονωμένο σημείο μέσα στο σκοτάδι, κοντά στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη.

Οι δικαστές τον έκριναν ένοχο για απόπειρα βιασμού και επικίνδυνη σωματική βλάβη, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών, ενώ μετά την καταδίκη του επέστρεψε στις φυλακές, όπου βρισκόταν προφυλακισμένος μετά την σύλληψή του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η φοιτήτρια αντιστάθηκε σθεναρά και κατά την πάλη που ακολούθησε έπεσε μαζί με τον δράστη σε παρακείμενη ρεματιά.

Η άτυχη κοπέλα δεχόταν αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι και καλούσε απεγνωσμένα σε βοήθεια, μέχρι που τελικά κατάφερε να ξεφύγει.

Υπέστη εκχυμώσεις και εκδορές, ενώ η περιπέτεια που βίωσε της άφησε ψυχικά τραύματα, που μέχρι σήμερα δεν έχουν επουλωθεί, όπως κατέθεσε εξεταζόμενη από ψυχολόγο – πραγματογνώμονα.

Ο 26χρονος είχε συλληφθεί λίγο μετά την πράξη του ως δράστης άλλου περιστατικού και συγκεκριμένα για "προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας", που φέρεται να τέλεσε νωρίτερα σε βάρος άλλης κοπέλας.

Αναγνωρίστηκε από τη φοιτήτρια και συνελήφθη. Ο 26χρονος ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικής ουσίας και πρόσθεσε: " Δεν είχα στο νου μου να τη βιάσω, σκόπευα απλώς να τη χαϊδέψω."

 

Επιστροφή