ΙΣΤΙΑΙΑ-ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ 1-2: Την κέρδισε για δεύτερη φορά, αλλά και πάλι δύσκολα

ΙΣΤΙΑΙΑ-ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ 1-2: Την κέρδισε για δεύτερη φορά, αλλά και πάλι δύσκολα
10 Μαρτίου 2024, 19:51
A+ A-
Ο Μέρμηγκας πέτυχε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα ...και ο Σεϊνταράς το γκολ της νίκης.

Νικηφόρα πέρασε από τη βόρεια Εύβοια ο Αμαρυνθιακός και συνεχίζει την προέλασή του, για την κατάκτηση του τίτλου και τη συμμετοχή του στα μπαράζ ανόδου στη Γ' Εθνική.

Σήμερα νίκησε για δεύτερη φορά στο πρωτάθλημα την Α.Ε.Ι., αλλά και πάλι πολύ δύσκολα.

Θυμίζουμε ότι στον πρώτο γύρο το ματς είχε γίνει στο ουδέτερο γήπεδο Ερέτριας και ο Αμαρυνθιακός είχε επιβληθεί με το ίδιο σκορ (2-1).

Σήμερα στο γήπεδο Γουβών, οι βόρειοι αποδείχθηκαν εκ νέου σκληρό καρύδι και τελικά λύγισαν, αφήνοντας, όμως, άριστες εντυπώσεις.

Στα περισσότερα παιχνίδια, φέτος, ο Αμαρυνθιακός νικάει με μεγάλο σκορ -συνήθως- τους αντιπάλους του, αλλά η Ιστιαία ήταν ...δις ιδιαίτερα ανταγωνιστική απέναντί του.

Ο κόουτς της ΑΕ Ιστιαίας Στάθης Κατσικογιάννης δεν είχε σήμερα στην αποστολή τους Φλέβα και Μάλλιαρη, που αποβλήθηκαν στο ματς της περ. αγωνιστικής στον Βούρκο και αποτελούν σημαντικά γρανάζια.

Ο Γλύκος αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα, ένα παιδί που επέστρεψε πριν λίγο καιρό από χιαστό.

Ο Αμαρυνθιακός, βέβαια, που είναι άκρως ποιοτική ομάδα είχε την πρωτοβουλία και καλή κυκλοφορία από το ξεκίνημα του ματς και ευτύχισε να προηγηθεί με γκολ του Μέρμηγκα στο 17' κάνοντας το 0-1.

Ήταν το παρθενικό γκολ του Μέρμηγκα στην Α' ΕΠΣΕ, καθώς ο ποδοσφαιριστής μεταγράφηκε στην ομάδα της Βάθειας τον Γενάρη.

Στο 35', όμως, ήρθε η ισοφάριση για την Ιστιαία, όταν από κλέψιμο του Δήμου, ο ίδιος σούταρε, απέκρουσε ο Φαλαγγίτης και ο Σταθαράς με νέο σουτ έκανε το 1-1.

Μετά την ισοφάριση η Ιστιαία πήρε μέτρα, έκοψε τον ρυθμό του Αμαρυνθιακού, αλλά δεν κατάφερε να φανεί ιδιαίτερα απειλητική.

Στο β' ημίχρονο ο Καρβέλης έριξε στη μάχη τους Ανδρέα Μήτρου και Αντώνη Κοτρογιάννη.

Οι "ροσονέρι" ανέκτησαν την υπεροχή, έβγαλαν ποιοτικά χαρακτηριστικά, αλλά η Ιστιαία κρατούσε γερά αμυντικά.

Και παραλίγο να κάνει το 2-1 στο 72', όταν ο Σταθαράς από δεξιά έβγαλε ωραία μπαλιά και ο Μαρνέζος μόνος του έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Φαλαγγίτης έσωσε την εστία του. Αυτή ήταν και η καλύτερη στιγμή του β' ημιχρόνου.

Τελικά στο 80' από κάθετη μπαλιά και αδράνεια στην αμυντική γραμμή των γηπεδούχων, ο Τόρα έβγαλε την ασίστ στον Σεϊνταρά και αυτός μπήκε από δεξιά, σούταρε και έγραψε το 1-2, που ήταν το τελικό σκορ.

Διαιτησία: Βελέντζας, Πριόνας - Δούκας.

ΑΕ ΙΣΤΙΑΙΑΣ (Κατσικογιάννης): Παναγιωτόπουλος, Βούλγαρης (90' Αντωνίου), Τοουρφέ, Γλύκος (83' Δ. Δαρζέντας), Πετής, Τζαφεράι, Καλιβάτσι, Δήμου, Μαρνέζος  (83' Πανταζής), Σιάνος, Σταθαράς (89' Κασσικός).

ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ (Γιάννης Καρβέλης): Φαλαγγίτης, Κολιόπουλος, Τάκο (53′ Μπαλαμπάνης), Τσολάκος, Ζουλιώτης, Χαλιώτης (68′ Βέσελι), Μώρος (46′ Μήτρου), Μέρμηγκας (46′ Κοτρογιάννης), Τόρα, Σκριβάνος (53′ Σπυράκης), Σεϊνταράς.

Επιστροφή