ΙΣΤΙΑΙΑ-ΣΤΑΥΡΟΣ 1-1: Κρατούσε τη νίκη μέχρι το 85', γύρισε με τον βαθμό

ΙΣΤΙΑΙΑ-ΣΤΑΥΡΟΣ 1-1: Κρατούσε τη νίκη μέχρι το 85', γύρισε με τον βαθμό
24 Μαρτίου 2024, 20:31
A+ A-
Στην τελική ευθεία ισοφαρίστηκαν οι Μεσσαπιώτες.

Δίκαιο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το ισόπαλο 1-1 ανάμεσα στην Ιστιαία και τον Σταυρό στο Αρτεμίσιο, με τον ΑΠΣ να επιστρέφει στη βάση του με έναν πολύτιμο βαθμό στη μάχη της σωτηρίας, καθώς δεν θέλει και πολύ να μπλέξει σε άβολα σενάρια.

Έγιναν φάσεις μπροστά και στις δυο εστίες, με τον Σταυρό να προηγείται, να έχει δοκάρι για το 0-2 και την ΑΕΙ να ισοφαρίζει.

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν στη σύνθεσή τους τον Τοουρφέ, αλλά και τον τιμωρημένο Φλέβα που αποτελούν το βασικό κεντρικό δίδυμο, καθώς και τον Γλύκο που αποτελεί σημαντική σταθερά.

Οι Βούλγαρης και Σιάνος έπαιξαν στόπερ και ο Κασσικός στο άκρο της επίθεσης.

Ο Σταυρός ήταν αυτός που μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια και απείλησε δυο φορές, αλλά ...σκόνταψε πάνω στον "πορτιέρε" Παναγιωτόπουλο.

Στη συνέχεια ισορρόπησε η Ιστιαία και δημιούργησε κι αυτή απειλητικές στιγμές μπροστά στην εστία του Χαλαστάρα, χωρίς αποτέλεσμα. 

Στο 59' ο Σταυρός κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όταν από σέντρα, ο Γραμματικόγιαννης βρέθηκε αφύλαχτος στην περιοχή και με ωραία κεφαλιά έκανε το 0-1.

Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην κόντρα για να βρουν ένα δεύτερο γκολ.

Η Ιστιαία πλησίασε με τη σειρά της στο γκολ, όταν από λάθος στην άμυνα του Σταυρού, ο Μαρνέζος έκανε την κεφαλιά προ κενής εστίας, αλλά αμυντικός της μεσαπιώτικης ομάδας πρόλαβε τον κίνδυνο.

Ασυνεννοησία ...προέκυψε λίγο αργότερα και στην άμυνα των γηπεδούχων και συγκεκριμένα στο 75'.

Ο Κατσαρής παραλίγο να κάνει το 0-2, όταν επιχείρησε ένα πλασέ από μακριά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Ο Σταυρός κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα μέχρι το 85', καθώς σε εκείνο το λεπτό οι βόρειοι βρήκαν απάντηση. Κέρδισε την μπάλα στο κέντρο ο Πετής, που τροφοδότησε τον Μαρνέζο και ο νεαρός φορ με ωραίο διαγώνιο σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

Να σημειώσουμε ότι ο Σταυρός στερήθηκε για μία ώρα της προσφοράς του αρχηγού του Θεόφιλου Σπανού, ο οποίος στάθηκε άτυχος, καθώς στο 31' χτύπησε στον αγκώνα. Αποχώρησε με πόνους από τον αγωνιστικό χώρο και μεταφέρθηκε σε ορθοπεδικό ιατρό για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Διαιτησία: Παπακυριάκος, Κωνστάντιος - Γιδάρη.

ΑΕ ΙΣΤΙΑΙΑΣ (Στάθης Κατσικογιάννης): Παναγιωτόπουλος, Βούλγαρης, Κασσικός (63′ Δαρζέντας), Σιάνος, Μάλλιαρης (78′ Πανταζής), Πετής, Τζαφεράι, Καλιβάτσι, Δήμου, Μαρνέζος, Σταθαράς.

ΑΠΣ ΣΤΑΥΡΟΥ (Κώστας Καλλιμάνης): Χαλαστάρας, Βογιατζής, Χασάνδρας, Γκρινιάρης, Σεΐτης, Γιούλης, Γραμματικόγιαννης, Σπανός (33′ λ.τ. Χατζηαντωνίου), Ντούμας (76′ Κατσαρής), Καραχάλιος (90′ Μπίτζος), Τζαμίχας (76′ Καλογιάννης).

Επιστροφή