ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: 12 χρόνια κάθειρξη σε 36χρονο Χαλκιδέο γιατί έκανε κόλαση την ζωή ανήλικης 13,5 ετών

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: 12 χρόνια κάθειρξη σε 36χρονο Χαλκιδέο γιατί έκανε κόλαση την ζωή ανήλικης 13,5 ετών
26 Μαρτίου 2024, 18:50
A+ A-
Προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της, την κλείδωσε σε σπίτι, την απειλούσε και την διαπόμπευσε στο Instagram.

Αργά το μεσημέρι της Τρίτης 26 Μαρτίου ολοκληρώθηκε μία δίκη με ιδιαίτερα ηθική και κοινωνική απαξία, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Χαλκίδας.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου καθόταν ένας 36χρονος Έλληνας, ο οποίος καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, γιατί είχε κάνει κόλαση την ζωή μίας ανήλικης.

Τα γεγονότα, που οδήγησαν σε καταδίκη τον κατηγορούμενο συνέβησαν το 2020, όταν αυτός ήταν 32 ετών και η ανήλικη μόλις 13,5 ετών. Γνωρίστηκαν μέσω μίας παρέας, στην οποία συμμετείχε ο συνομήλικος της κοπέλας ανιψιός του κατηγορούμενου. 

Αναπτύχθηκε μεταξύ τους μία φιλική σχέση, η οποία εξελίχθηκε πολύ άσχημα για το κοριτσάκι, αφού σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 32χρονος τότε άντρας προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της.

Σα να μην έφτανε αυτό, κλείδωσε μέσα στο σπίτι του την κοπελίτσα και την απειλούσε, προκειμένου να ολοκληρώσει σεξουαλικά την σχέση μαζί του, την χτύπησε και την φωτογράφισε παρά την θέλησή της σε άσεμνη πόζα.

Την φωτογραφία αυτή την ανάρτησε στο Instagram και μάλιστα στο λογαριασμό της κοπέλας (τον οποίο είχε παραβιάσει), ώστε φαινόταν ότι την είχε αναρτήσει η ίδια.

Το κατηγορητήριο, που συντάχθηκε σε βάρος του ήταν ιδιαίτερα βαρύ και περιλάμβανε τις παρακάτω πράξεις:

  1. Γενετήσιες πράξεις με ανήλικο.
  2. Αθέμιτη αποτύπωση σε υλικό φορέα μη δημόσιας πράξης τρίτου, τελεσθείσα άπαξ.
  3. Μετάδοση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων σε μη δικαιούμενα πρόσωπα.
  4. Παράνομη βία κατ' εξακολούθηση.
  5. Παράνομη κατακράτηση.
  6. Απειλή κατ' εξακολούθηση.

Το Μικτό Δικαστήριο (τρεις τακτικοί δικαστές και τέσσερις ένορκοι) υιοθέτησε τη πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας και έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και για τις έξι πράξεις του κατηγορητηρίου, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. 

Η συνολική ποινή που επιβλήθηκε στο κατηγορούμενο κατά συγχώνευση ήταν 12 έτη κάθειρξη, ενώ για την τρίτη πράξη ( αφορά στην ανάρτηση της φωτογραφίας στο Instagram) του επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο 50.000  ευρώ.

Επίσης ομόφωνα το Δικαστήριο αποφάσισε η έφεση του κατηγορούμενου να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και οδηγήθηκε πάλι στη φυλακή ( ήταν ήδη προφυλακισμένος από το στάδιο της ανάκρισης), για να εκτίσει την ποινή του. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος εργαζόταν σε καφετέρια της Χαλκίδας, πολύ κοντά σε σχολικό συγκρότημα και είναι πατέρας τριών παιδιών.   

 

 

Επιστροφή