Παύση πληρωμών και "κούρεμα" του χρέους

Παύση πληρωμών και κούρεμα του χρέους
30 Ιουνίου 2011, 13:05
A+ A-
Η πρόταση της Σοφίας Σακοράφα για να βγει η ελληνική οικονομία από το αδιέξοδο.
Το Σαββάτο 25 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Αλιβέρι η εκδήλωση της ΝΕ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Εύβοιας με την συμμετοχή της ανεξάρτητης Βουλευτού Σοφίας Σακοράφα και του Γιάννη Μηλιού, καθηγητή ΕΜΠ και μέλους της ΠΓ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.

Στην εκδήλωση που παρακολούθησε πλήθος κόσμου, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι τοπικών φορέων και της Αυτοδιοίκησης. Παρευρέθηκε επίσης ο εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος  Στουπής, και ο Πέτρος Ρήγας, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.

Η πρόταση της κ. Σακοράφα, για να βγει η ελληνική οικονομία από το αδιέξοδο, είναι η άμεση παύση πληρωμών και το "κούρεμα" του χρέους. Συγκεκριμένα μίλησε για τρία βήματα, που πρέπει να γίνουν και είναι τα εξής:

"Το πρώτο είναι η άμεση παύση πληρωμών για να πάρει η Ελλάδα την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Το δεύτερο είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει διαφάνεια στο ζήτημα του χρέους, που σημαίνει ότι πρέπει να σχηματιστεί διεθνής Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου, με συμμετοχή εργατικών οργανώσεων και κοινωνίας των πολιτών, για να εξετάσει τις συμβάσεις του χρέους.

Το τρίτο θα πρέπει να προχωρήσουμε σε άμεσες διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές μας, προτείνοντας ευθέως βαθύ «κούρεμα» του χρέους."


Επιστροφή