ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Οι ταινίες της ημέρας (ΤΡΙΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Οι ταινίες της ημέρας (ΤΡΙΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)
2 Απριλίου 2024, 07:48
A+ A-
Αξίζει να δείτε τη δραματική ταινία «Η Καρδερίνα» (2019), με τους  Όουκς Φέγκλεϊ, Άνσελ Έλγκορτ, Νικόλ Κίντμαν.

14.00 ΕΡΤ-3 «ΔΟΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ»

ΕΙΔΟΣ: Κωμωδία-1956.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ίων Νταϊφάς.

ΠΑΙΖΟΥΝ:  Άννα Συνοδινού, Νίκος Καζής, Κώστας Χατζηχρήστος, Σταύρος Ξενίδης, Μαρίκα Νέζερ, Δημήτρης Μυράτ, Σπύρος Καλογήρου, Βασίλης Αφεντάκης, Λίντα Μιράντα, Κυριάκος Μαυρέας, Νάσος Κεδράκας, Αντιγόνη Κουκούλη, Μπέμπα Μωραϊτοπούλου, Άλκηστις Γάσπαρη, Ειρήνη Κουμαριανού, Μαργαρίτα Παπαδοπούλου, Μαρία Ρούσσου, Γιάννης Ρούσσος.
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζέιμς Πέρι και ο διευθυντής των επιχειρήσεών του, Πίτερ Σπάιρους, έρχονται στην Αθήνα για διακοπές, αλλά και για να βρουν κάποιον Παπαδόπουλο από την Πελοπόννησο, κληρονόμο μισού εκατομμυρίου δολαρίων. Ο δικηγόρος Τάσος Καλογήρου και η βοηθός του, Μαίρη, προσπαθούν να εντοπίσουν τον κληρονόμο μέσω αγγελιών στις εφημερίδες.
Το αποτέλεσμα είναι να καταφτάσουν εκατοντάδες Παπαδόπουλοι και να επακολουθήσει μεγάλη αναστάτωση. Στο μεταξύ, ο Πέρι ερωτεύεται την υπερήφανη Μαίρη και έπειτα από κάποιες μικροπαρεξηγήσεις θα την πάρει μαζί του στην Αμερική.

 

16.00 ΟPEN «ΗΣΑΪΑ ΧΟΡΕΥΕ»

ΕΙΔΟΣ: Κωμωδία-1966.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κώστας Ασημακόπουλος.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Γεωργία Βασιλειάδου, Βασίλης Αυλωνίτης, Γιάννης Γκιωνάκης.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Το γραφείο συνοικεσίων των Ησαΐα και Ανάργυρου έχει μεγάλες αναδουλειές και τα πράγματα βρίσκονται σε μεγάλο αδιέξοδο. Ωστόσο, η καταφερτζού γυναίκα του Ησαΐα, η Καλλιρρόη, αναλαμβάνει να τους βοηθήσει κι αρχίζει τα κηρύγματα υπέρ του γάμου (και του γραφείου τους), σε κομμωτήρια, γήπεδα, πλαζ κ.λπ. Οι προσπάθειές της αποδίδουν καρπούς και οι δουλειές προχωρούν και πάλι, προς μεγάλη ικανοποίηση όλων. Κάποια μέρα, όμως, η κόρη του Ησαΐα ομολογεί στον πατέρα της ότι είναι ερωτευμένη μ’ έναν πολύ πλούσιο νέο ο οποίος θα έρθει σπίτι τους. Πρέπει να φερθούν αναλόγως, γιατί του έχει πει πως είναι κόρη εκατομμυριούχου. Ο Ησαΐας, μες στην καλή χαρά, και προκειμένου να ανταποκριθεί στην κατάσταση, ενεχυριάζει τα πάντα.

 

21.15  OPEN «ΝΤΙΟΥΚΣ»

ΕΙΔΟΣ: Κωμωδία δράσης-2005.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τζέι Τσαντρασέκαρ.

ΠΑΙΖΟΥΝ:  Τζόνι Νόξβιλ, Σον Γουίλιαμ Σκοτ, Τζέσικα Σίμπσον, Μπαρτ Ρέινολντς, Λίντα Κάρτερ, Γουίλι Νέλσον.

ΥΠΟΘΕΣΗ:  Τα δύο ξαδέλφια, Μπο και ο Λιουκ, που συνήθως βρίσκονται στη λάθος πλευρά του νόμου, ειδικά όταν τρέχουν ιλιγγιωδώς για να κάνουν την παράδοση παράνομων ποτών που παρασκευάζει ο θείος τους, αναγκάζουν τον σερίφη να τρέχει συνεχώς πίσω από το πορτοκαλί αυτοκίνητό τους, τον περίφημο "Στρατηγό Λι". Όταν όμως ανακαλύπτουν ότι ο ανέντιμος διευθυντής αστυνομίας, Μπος Χογκ, σκοπεύει να αρπάξει με παράνομα μέσα το κτήμα των γειτόνων τους, δε θα χάσουν την ευκαιρία να αποδείξουν σε ολόκληρη την κομητεία του Χάζαρντ, ποιοι είναι οι πραγματικοί υπερασπιστές του Νόμου…

 


23.00 EΡΤ-3 «ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ»

EIΔΟΣ: Κοινωνικό δράμα-2019.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ολιβιέ Νακάς , Ερίκ Τολεντανό.
ΠΑΙΖΟΥΝ: Βενσάν Κασέλ, Ρεντά Κατέμπ, Ελέν Βενσάν,Αλμπάν Ιβάνοφ, Κατρίν Μουσέ, Μπέντζαμιν Λεσιέ, Μπράιαν Μιαλουντάμα.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Μπρούνο και ο Μάλικ είναι συνεργάτες και οργανωτές δύο κοινωνικών δομών που αναλαμβάνουν αυτιστικά άτομα τα οποία έχουν απορριφθεί από κάθε ίδρυμα και νοσοκομείο της χώρας λόγω «βαριάς κατάστασης», την οποία δεν μπορούν να διαχειριστούν και έχουν ουσιαστικά εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους. Χωρίς να είναι επίσημα αναγνωρισμένοι από το κράτος, οι δυο τους μαζί με τους συνοδούς που κατευθύνουν, δίνουν όλη τους τη ζωή για αυτούς τους ανθρώπους, κάνουν ότι μπορούν για να τους βοηθήσουν, να βελτιώσουν έστω και λίγο τη καθημερινότητά τους, να τους δώσουν τις βάσεις ώστε να ανεξαρτητοποιηθούν και να μπορέσουν να αυτοσυντηρηθούν. Τα τηλέφωνά τους δεν σταματούν να χτυπούν, όμως παρά το αποδεδειγμένο έργο τους, το υπουργείο στέλνει ελεγκτές που, ούτε λίγο ούτε πολύ, ψάχνουν αφορμή για να τους κλείσουν.
 

23.30 OPEN «Ο ΠΥΡΕΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΛΙΠΑΣ»

ΕΙΔΟΣ: Αισθηματικό ιστορικό δράμα-2017.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τζάστιν Τσάντγουικ.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Αλίσια Βικάντερ, Κρίστοφ Βαλτς, Ντέιν ΝτεΧάαν, Χόλιντεϊ Γκρέιντζερ, Τζακ Ο’ Κόνελ, Ζακ Γκαλιφιανάκις, Τζούντι Ντεντς, Κάρα Ντελεβίν, Τομ Χολάντερ.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Κατά τη διάρκεια του «πυρετού της τουλίπας» στο Άμστερνταμ, η Σοφία, μια δυστυχισμένη σύζυγος ενός πετυχημένου έμπορα, ερωτεύεται τον Γιαν, έναν φτωχό ζωγράφο, ο οποίος έχει αναλάβει να ζωγραφίσει το πορτραίτο της κατά παραγγελία του συζύγου της. Σύντομα το παράνομο ζευγάρι θα  προσπαθήσει να βρει τρόπο διαφυγής μέσα από το επικερδές εμπόριο της τουλίπας, όμως τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν όπως ακριβώς θα ήθελαν…

 

00.15    ALPHA «4 ΗΜΕΡΕΣ, 6 ΩΡΕΣ ΠΙΣΩ» (Déjà vu)

ΕΙΔΟΣ: Δράσης και επιστημονικής φαντασίας-2006.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τόνυ Σκοτ.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Βαλ Κίλμερ, Πόλλα Πάττον, Μπρους Γρίνγουντ, Άνταμ Γκόλντμπεργκ, Τζιμ Καβίζελ.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Η έρευνα για την εξιχνίαση μιας δολοφονίας οδηγεί τον αξιωματικό του FBI Νταγκ Κάρλιν στην απόρρητη κυβερνητική συσκευή «Παράθυρο του Χρόνου», που του δίνει τη δυνατότητα να δει τα γεγονότα που συνέβησαν 4 ημέρες και 6 ώρες στο παρελθόν. Αυτή φαίνεται να είναι και η μόνη περίπτωση για να ταξιδέψει κάποιος πίσω στο χρόνο, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, να αποτρέψει τη δολοφονία, αλλά και μια μεγάλη τρομοκρατική επιχείρηση, με διεθνή αντίκτυπο. Πόσο εφικτό μπορεί να είναι όμως στην πραγματικότητα για κάποιον να εμποδίσει το παρελθόν για να προστατέψει το μέλλον;    

 

00.15   STAR «Η ΚΑΡΔΕΡΙΝΑ» (ΤHE GOLDFINCH)

ΕΙΔΟΣ: Δραματική-2019.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τζον Κρόουλι.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Όουκς Φέγκλεϊ, Άνσελ Έλγκορτ, Νικόλ Κίντμαν, Τζέφρι Ράιτ, Λουκ Γουίλσον, Σάρα Πόλσον.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Η τελευταία φορά, που ο 13χρονος Θίο Ντέκερ είδε τη μητέρα του, ήταν στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης. Δευτερόλεπτα μετά, την τελευταία ματιά στη φιγούρα της, μία βόμβα τρομοκρατικής επίθεσης εκρήγνυται, καταστρέφοντας ανεκτίμητα έργα τέχνης και την ίδια τη ζωή του Θίο. Τα επόμενα τρικυμιώδη χρόνια, ενώ ο Θίο ενηλικιώνεται, παραμένει αγκιστρωμένος σε ένα πολύτιμο αντικείμενο, τη μόνη απτή σύνδεση με τη μητέρα που έχασε εκείνη τη φριχτή μέρα, έναν πίνακα ανεκτίμητης αξίας, την Καρδερίνα…

 

01.20 MEGA «ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΟΥ ΤΣΑΡΛΙ»

ΕΙΔΟΣ: Περιπέτεια-2019.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ελίζαμπεθ Μπάνκς.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Κρίστεν Στιούαρτ, Ναόμι Σκοτ, Έλλα Μπαλίνσκα, Ελίζαμπεθ Μπάνκς.

Η νέα γενιά των περίφημων Άγγελων του Τσάρλι αναλαμβάνει δράση σε καινούργιες περιπέτειες. Η Σαμπίνα, η Έλενα, και η Τζέιν δουλεύουν για τον μυστηριώδη κύριο Τσάρλι Τάουνσεντ, οι έρευνες του οποίου έχουν πλέον εξαπλωθεί παγκοσμίως. Έχοντας στην υπηρεσία του τις πιο έξυπνες, γενναίες και άρτια εκπαιδευμένες γυναίκες στον κόσμο, ο Τσάρλι καθοδηγεί, μέσω πολλών αρχηγών ανά τον κόσμο, τους Αγγέλους του στις πιο απαιτητικές αποστολές.

Σε αυτή την περιπέτεια η Έλενα είναι μια επιστήμονας που έχει δημιουργήσει το πρότζεκτ «Καλλιστώ» μια νέα, επαναστατική συσκευή διατήρησης της ενέργειας. Η συνείδησή της όμως δεν την αφήνει να γίνει μέτοχος της συγκάλυψης ενός τρομακτικού προβλήματος του «Καλλιστώ» με αποτέλεσμα να γίνει στόχος. Οι νέοι Άγγελοι καλούνται να την προστατέψουν και να ανακαλύψουν τι ακριβώς συμβαίνει με το «Καλλιστώ» και ποιοι θέλουν να το αποκτήσουν για να το χρησιμοποιήσουν στους σκοτεινούς σκοπούς τους.

 

02.30 STAR «ΤΟ ΣΠΙΤΙ… ΤΗΣ ΤΡΕΛΗΣ»

ΕΙΔΟΣ: Κωμωδία-2003. 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:  Άνταμ Σάνκμαν.

ΠΑΙΖΟΥΝ:  Στιβ Μάρτιν, Κουίν Λατίφα, Γιουτζίν Λεβί, Τζοάν Πλόουραϊτ.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Ένας πρόσφατα διαζευγμένος δικηγόρος, αποκτά μια καινούρια φίλη μέσα από ένα chat στο διαδίκτυο και ανυπομονεί να τη γνωρίσει. Όταν, όμως, τελικά συναντιούνται, αποδεικνύεται ότι δεν είναι καθόλου, όπως τη φανταζόταν. Η γυναίκα είναι υπόδικος και ζητάει τη βοήθειά του για να αποδείξει την αθωότητά της και η τακτοποιημένη, συντηρητική ζωή του γίνεται άνω-κάτω από τη μια στιγμή στην άλλη….

Επιστροφή