ΧΑΛΚΙΔΑ- ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τι λέει ο κόσμος για την στρατιωτική θητεία του Στέφανου Κασσελάκη

ΧΑΛΚΙΔΑ- ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τι λέει ο κόσμος για την στρατιωτική θητεία του Στέφανου Κασσελάκη
8 Απριλίου 2024, 21:55
A+ A-
Πως τους φάνηκε που υπηρέτησε μόλις 20 μέρες και εξαγόρασε τον υπόλοιπο χρόνο.

Μόλις 20 μέρες ήταν η στρατιωτική θητεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος υπηρέτησε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού, στη Θήβα και πριν προλάβει να συνηθίσει την ζωή του στρατιώτη… απολύθηκε.

Οι Έλληνες του εξωτερικού, εφόσον έχουν περάσει τα 35 χρόνια ηλικίας, δικαιούνται να υπηρετήσουν 3 μήνες συνολικά στον Ελληνικό Στρατό, με ένα 20ήμερο εκπαίδευσης, και να εξαγοράσουν το υπόλοιπο της θητείας τους.

Αυτή ακριβώς την ρύθμιση εκμεταλλεύτηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, για να υπηρετήσει μόλις 20 μέρες και να …ξεμπερδέψει οριστικά με τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

Τι πιστεύουν όμως οι απλοί πολίτες; Πως τους φάνηκε που εξαγόρασε την θητεία του και απέφυγε να υπηρετήσει έστω τρεις μήνες; Τέσσερις γυναίκες από την Χαλκίδα απαντούν στο ρεπορτάζ του egnomi.gr το θέμα.

Η 18χρονη Ευανθία Κυράνα διαφωνεί κάθετα ε την τακτική, που ακολούθησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε:

« Μου φαίνεται πολύ άσχημο, αυτό που έκανε. Έχω φίλους, που κάνουν 9 μήνες στρατό και ο Κασελάκης δεν έκατσε ούτε έναν. Καλύτερα να μην πήγαινε καθόλου, γιατί αυτό που έκανε μου μοιάζει με κοροϊδία.» 

Η Ιωάννα Μαρίνου, βρεφονηπιοκόμος, μας είπε ότι δεν της κάνει καθόλου εντύπωση αυτό που συνέβη και σημείωσε: « Στην Ελλάδα είμαστε, έχουμε δει και χειρότερα να γίνονται με πολιτικούς, δεν το βρίσκω και τόσο μεμπτό που εξαγόρασε την θητεία του.» 

Η κομμώτρια Κωνσταντίνα Μηναδάκη πιστεύει ότι ήταν λάθος κίνηση, αυτό που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης και υπογράμμισε: «Θεωρώ ότι έπρεπε να δώσει το σωστό παράδειγμα ως αρχηγός κόμματος και όχι να επιλέξει κατευθείαν την απαλλαγή από τις υποχρεώσεις του.»

Ούτε η εργοθεραπεύτρια Ζωή Ντρένιου συμφωνεί με την τακτική, που ακολούθησε ο κ. Κασσελάκης, γιατί όπως λέει: « Έπρεπε να ολοκληρώσει την θητεία του, όπως όλος ο κόσμος. Άλλωστε δεν θα ήταν τόσο μεγάλη, μόλις τρεις μήνες. Ως νέος αρχηγός κόμματος έπρεπε να δώσει το καλό παράδειγμα.»

Επιστροφή