ΨΑΧΝΑ: Κλέφτρα με αδυναμία στο Johny Walker

ΨΑΧΝΑ: Κλέφτρα με αδυναμία στο Johny Walker
9 Απριλίου 2024, 08:56
A+ A-
Τριπλή κλοπή σε σούπερ μάρκετ

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Ευβοϊκή Γνώμη (29-03-2024)

Αδυναμία σε ακριβή μάρκα ουίσκι είχε νεαρή κλέφτρα, η οποία “ψείριζε” το σούπερ μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος» στα Ψαχνά. Μέσα σε λίγες μέρες διέπραξε τρεις κλοπές αφαιρώντας μόνο φιάλες με ουίσκι Johny Walker!

Η τρίτη και ...φαρμακερή κλοπή, που οδήγησε στη σύλληψή της, σημειώθηκε πριν λίγες μέρες. Λίγο νωρίτερα η κλέφτρα μπήκε στον «ΑΒ Βασιλόπουλο» και αφαίρεσε τέσσερα μπουκάλια ουίσκι, τα οποία έκρυψε μέσα από το μπουφάν της.
 
Η δράστιδα πρόλαβε να φύγει, αλλά οι υπεύθυνοι ειδοποίησαν την αστυνομία. Από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος οι αστυνομικοί του Α.Τ. Διρφύων-Μεσσαπίων την αναγνώρισαν και την συνέλαβαν στα πλαίσια του αυτοφώρου.
 
Πρόκειται για 40χρονη σεσημασμένη τοξικομανή. Όπως αποδείχθηκε, είχε κλέψει άλλες δύο φορές ουίσκι Johny Walker από το ίδιο σούπερ μάρκετ στις 11 και στις 14 Μαρτίου.
 
Τα ουίσκι δεν βρέθηκαν στην κατοχή της, αφού πρόλαβε να τα πουλήσει για να πάρει τη δόση της. Την Παρασκευή 22 Μαρτίου η συλληφθείσα δικάστηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας.
 
Ο ισχυρισμός της κατηγορούμενης ήταν ότι, λόγω της εξάρτησής της από τα ναρκωτικά, έχασε τον ...προσανατολισμό της κι έτσι βρέθηκε από τη Χαλκίδα, που είναι ο τόπος διαμονής της, στα Ψαχνά, όπου διέπραξε την κλοπή.
 
«ΕΦΑΓΕ» ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ
 
Αφού ομολόγησε ότι διέπραξε τη μία από τις τρεις κλοπές, γι’ αυτήν που συνελήφθη, η δράστιδα ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου υποστηρίζοντας ότι προσπαθεί να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά.
 
Ωστόσο, ο ισχυρισμός της δεν έγινε πιστευτός, αφού η εικόνα της πρόδιδε άλλα. Με το ζόρι στεκόταν στα πόδια της από τη χρήση ηρωίνης, ενώ ήταν άπλυτη και βρόμικη για μέρες.
 
Εξάλλου, το δελτίο της εγκληματικότητάς της ήταν γεμάτο από αδικήματα, όπως κλοπές, ληστείες και ναρκωτικά. Γι’ αυτό και η έδρα εξάντλησε την αυστηρότητά της.
 
Το δικαστήριο της επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών με εκτιτέους τους τρεις μήνες και τριετή αναστολή για το υπόλοιπο της ποινής. Μάλιστα, ο εισαγγελέας πρότεινε η έφεσή της να μην έχει αναστέλλουσα ισχύ και να οδηγηθεί στη φυλακή.
 
Τελευταία στιγμή της ακροαματικής διαδικασίας ο πρόεδρος είπε η έφεσή της να έχει αναστέλλουσα δύναμη κι έτσι η κατηγορούμενη γλίτωσε στο ...τσακ τη φυλάκιση. Παράλληλα, της έγιναν αυστηρές συστάσεις να μην ξαναπασχολήσει τις διωκτικές αρχές.
 
 

Επιστροφή