ΛΙΜΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ: Με χρώματα και κλωστές ενώθηκαν οι γενιές

ΛΙΜΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ: Με χρώματα και κλωστές ενώθηκαν οι γενιές
8 Απριλίου 2024, 18:40
A+ A-
Πρωτότυπο διαγενεακό εργαστήριο διοργανώθηκε στο Γενικό Λύκειο Λίμνης.

Πρωτότυπα διαγενεακά εργαστήρια και μια τοπική εκδήλωση όπου νέοι και άτομα μεγαλύτερων ηλικιών μοιράστηκαν παραδόσεις και βιώσιμες πρακτικές της πλούσιας ευβοϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς, διεξήχθησαν με επιτυχία στη Λίμνη Ευβοίας.

Το έργο υλοποιήθηκε από τη REMIND-Alzheimer Χαλκίδας, το διάστημα Οκτώβριος 2023-Μάρτιος 2024, στο πλαίσιο του προγράμματος Σημεία Στήριξης που συγχρηματοδοτούν 10 Κοινωφελείς Οργανισμοί.

Το έργο έφερε κοντά πάνω από 60 συμμετέχοντες τριών γενεών. Μικροί και μεγάλοι μοιράστηκαν συγκινητικές ιστορίες αντικειμένων συναισθηματικής αξίας, εορταστικά έθιμα, μοναδικά χαρακτηριστικά των παραδοσιακών φορεσιών και κιλιμιών, εστιάζοντας στις τέχνες του κεντήματος και της ύφανσης με αργαλειό.

Συμμετέχοντας στο έργο, οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Λίμνης είχαν την ευκαιρία, να εξοικειωθούν με τη διαδικασία της απλής ύφανσης σε τελάρο και τη βιώσιμη πρακτική της μετατροπής υφασμάτων σε υφάδια.

Το έργο, συντονίστηκε από τις ειδικούς ψυχικής υγείας, Ευαγγελία Αγγελίδου, Ψυχοθεραπεύτρια MSc -Σ.Ψ.Υ. και Χριστίνα Καλαβρή, Ψυχολόγο MSc.

Το τρίτο διαγενεακό εργαστήριο, διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Διευθυντή του Γενικού Λυκείου Λίμνης, Ιωάννη Παλάντζα και τη Δ/θμια Εκπαίδευση Ευβοίας και διεξήχθη στο Γενικό Λύκειο Λίμνης.

Συμμετείχαν, οι μαθητές των Α, Β και Γ τάξεων, εκπαιδευτικοί και οι εθελόντριες Μαρίνα Βαλλή, Βασιλική Τσιομπάνη και Σουλτάνα Αγγελίδου. Τα αποτελέσματα του έργου, θα αξιοποιηθούν στην εκπαίδευση, εμπλέκοντας τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας.

  • Στη φωτογραφία πάνω, από δεξιά, Ιωάννης Παλάντζας, Χριστίνα Καλαβρή, Μαρίνα Βαλλή, Ευαγγελία Αγγελίδου, Βασιλική Τσιομπάνη, Σουλτάνα Αγγελίδου.
  • Στη φωτογραφία στο μέσο, μαθητές κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου.

Επιστροφή