Μουσείο Σκαρίμπα στο Ληξιαρχείο

Μουσείο Σκαρίμπα στο Ληξιαρχείο
30 Ιουνίου 2011, 07:52
A+ A-
Άρχισε η οργάνωσή του και αναζητούνται κι άλλα εκθέματα.

Το δημοτικό κτήριο του Ληξιαρχείου Χαλκίδας, στην οδό Λυκόφρωνος, θα στεγάσει το Μουσείο Σκαρίμπα, το οποίο γίνεται πραγματικότητα με πρωτοβουλία του δήμαρχου Θανάση Ζεμπίλη και τη συνεργασία του Συλλόγου Φίλων του Γιάννη Σκαρίμπα.

Κύρια εκθέματα του Μουσείου θα είναι τα φυλασσόμενα από τους Φίλους του Γιάννη Σκαρίμπα προσωπικά αντικείμενά του, οι καραγκιοζοφιγούρες που ο ίδιος δημιούργησε, ο μπερντές που χρησιμοποιούσε για παραστάσεις του Θεάτρου Σκιών, βιβλία του, προσωπογραφίες του φιλοτεχνημένες από σημαντικούς καλλιτέχνες και άλλα αντικείμενα.

Ωστόσο οι ιδρυτές του Μουσείου επιθυμούν να το εμπλουτίσουν και με άλλα αντικείμενα, που σχετίζονται με τη ζωή και το έργο του Γιάννη Σκαρίμπα και ως σήμερα νομίμως κατέχονται από ιδιώτες.

Για το σκοπό αυτό παρακαλούνται όσοι διαθέτουν τέτοια αντικείμενα να τα προσφέρουν στο Μουσείο Σκαρίμπα είτε με τη μορφή της δωρεάς, είτε με προσωρινή παραχώρηση (δανεισμός για ορισμένο χρονικό διάστημα).

Όσοι επιθυμούν κάτι τέτοιο καλούνται να επικοινωνήσουν μέχρι τις 10 Ιουλίου, με το Γραφείο του Δημάρχου Χαλκιδέων (κ. Σούλα Γαλάνη, τηλ. 22210 27741) ή με τον Πρόεδρο του Συλλόγου των Φίλων του Σκαρίμπα Κώστα Μπαϊρακτάρη (τηλ. 22210 88368).

Στη φωτογραφία ο Γιάννης Σκαρίμπας με τη νεαρή τότε φιλόλογο Σούλα Παπαγεωργοπούλου.

Επιστροφή