Κέικ με ταχίνι κακάο
15 Απριλίου 2024, 07:00
Πρέπει να το δοκιμάσετε!
Υλικά:
• 250 γραμ. ταχίνι με κακάο
• 300 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 250 γραμ. ζάχαρη
• 200 ml χυμός πορτοκάλι
• Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
• 1 κ.γ. κανέλα
• 20 ml κονιάκ
Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το ταχίνι, τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ και χτυπάμε καλά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, και στο τέλος σιγά-σιγά το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Τέλος, βάζουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
Καλή σας απόλαυση!