ΧΑΛΚΙΔΑ: Αναχώρησε για το Άγιο Όρος το άφθαρτο πόδι της Αγίας Φωτεινής

ΧΑΛΚΙΔΑ: Αναχώρησε για το Άγιο Όρος το άφθαρτο πόδι της Αγίας Φωτεινής
16 Απριλίου 2024, 18:17
A+ A-
Εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν στο ναό του Αγίου Ιωάννη, στο παλιό Κοιμητήριο και προσκύνησαν το ιερό λείψανο.

Το απόγευμα της Κυριακής 14 Απριλίου αναχώρησε, μετά από τριήμερο προσκύνημα στον Ενοριακό Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Χαλκίδας, το άφθαρτο πόδι της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδας, που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους

Το πρωί της Κυριακής, στον Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη στη Θεία Λειτουργία ο  Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος.

Συλλειτουργοί του Θεοφιλεστάτου ήταν οι αρχιμανδρίτες Ναθαναήλ-Καθηγούμενος τη Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους, Νήφων Συριανός, πρωτοσύγκελλος της  Μητρόπολης Γλυφάδας, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, Νήφων Ιβηρίτης, Χρυσόστομος Καλύβας, ιεροκήρυκας και Γραμματέας της Μητρόπολης Χαλκίδος, Αιμιλιανός Χρήστου, προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, Νικόλαος Πριμηκύριος, προϊστάμενος της Ενορίας Τιμίου  Προδρόμου Χαλκίδας, ο οικονόμος Αναστάσιος Χρήστου, πρόεδρος του Εκκλησιαστικού  Συμβουλίου της Ενορίας Τιμίου Προδρόμου Χαλκίδας και ο διάκονος Χρήστος Ραμαντανάκης.

Πριν την αναχώρηση του ιερού λειψάνου, τελέστηκε η ιερά ακολουθία του Μικρού Αγιασμού. Να σημειωθεί ότι κατά το τριήμερο της παραμονής του ιερού λειψάνου στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν να προσκυνήσουν και να λάβουν ευλογία.


 

Επιστροφή