ΠΛΑΤΑΝΑ ΚΥΜΗΣ: Ξεκινάει έργο προστασίας της παράκτιας ζώνης του οικισμού

ΠΛΑΤΑΝΑ ΚΥΜΗΣ: Ξεκινάει έργο προστασίας της παράκτιας ζώνης του οικισμού
16 Απριλίου 2024, 18:45
A+ A-
Το έργο περιλαμβάνει κατασκευή παραλιακού πεζόδρομου και χώρων αναψυχής.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, από τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό, μετά την εξασφάλιση χρηματοδότησης  7.000.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, την ολοκλήρωση των μελετών και της δημοπράτησης  υπογράφηκε η σύμβαση του έργου προστασίας της παράκτιας ζώνης του οικισμού Πλατάνας της Κύμης.

Η υπογραφή της σύμβασης του έργου έγινε την Τρίτη 16 Απριλίου και προβλέπει:

1. Κατασκευή νέου παραλιακού τοιχίου, εμπρός από το υφιστάμενο. Το ενδιάμεσο μεταξύ των τοιχίων θα επιχωθεί πλήρως, ώστε να δημιουργηθεί πρόσθετος χώρος στο παραλιακό μέτωπο του οικισμού για τη διέλευση οχημάτων και για χώρους αναψυχής.

2. Διαμόρφωση παραλιακής ζώνης, η οποία θα διαπλατυνθεί και θα αποκτήσει στο μεγαλύτερο τμήμα της πλάτος 12 μέτρων. Προβλέπεται η κατασκευή παραλιακού πεζόδρομου σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου της Πλατάνας με αισθητικές παρεμβάσεις, πρόβλεψη όδευσης τυφλών και εξασφάλισης κίνησης των ΑΜΕΑ, προστατευτικά κιγκλιδώματα, σκάλες καθόδου στην παραλία και φωτιστικούς στύλους.

3. Έργα ακτομηχανικής προστασίας και συγκεκριμένα σύστημα 4 κυματοθραυστών, 3 εγκάρσιοι πρόβολοι, ανακατασκευή νότιου προβλήτα και άλλες παρεμβάσεις.

Ο Φάνης Σπανός δήλωσε μετά την υπογραφή της σύμβασης: " Καθιστούμε ασφαλή τη διέλευση επί της επαρχιακής οδού Αυλωνάρι - Οξύλιθος - Πλατάνα - Παραλία Κύμης και παράλληλα διαμορφώνουμε παραλιακό πεζόδρομο και χώρους αναψυχής."
 

Επιστροφή