Αυξάνονται ανησυχητικά τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στην Εύβοια

Αυξάνονται ανησυχητικά τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στην Εύβοια
17 Απριλίου 2024, 19:55
A+ A-
Σε δύο μήνες έγιναν 22 καταγγελίες στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας, που βρίσκεται στην 14η θέση της πανελλαδικής λίστας.

Ο βουλευτής Εύβοιας Συμεών Κεδίκογλου, μαζί με άλλους 10 συναδέλφους του στο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ερώτηση και αίτημα κατάθεσης εγγράφων προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με θέμα:

"Ανησυχία για τα αυξανόμενα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και ερωτήματα αναφορικά με την επάρκεια των αρμόδιων επιτελικών δομών της ΕΛΑΣ στην Εύβοια."

Στο κείμενο της ερώτηση τονίζεται ότι:

" Προβληματισμό προκαλεί, όμως, και η αυξητική τάση που παρουσιάζουν τα εν λόγω περιστατικά τα οποία σημειώνονται στην Εύβοια, και γίνονται γνωστά με συνεχή δημοσιεύματα στον τοπικό και τον εθνικό Τύπο.

Σύμφωνα, μάλιστα, με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα, το Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας βρίσκεται στην 14η θέση πανελλαδικά στη λίστα με τα Α.Τ. που κλήθηκαν να διαχειριστούν τον μεγαλύτερο αριθμό καταγγελιών για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2024 (22 περιστατικά)."

Ειδική επισήμανση γίνεται στο γεγονός ότι στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ευβοίας, λειτουργεί «Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας» μόνο στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας.

Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι:

Ποια η ετοιμότητα αντιμετώπισης παρόμοιων περιστατικών στα υπόλοιπα Αστυνομικά Τμήματα (Αιδηψού, Αλιβερίου, Ερέτριας, Ιστιαίας, Καρύστου, Κύμης, Λίμνης, Μαντουδίου, Διρφύων-Μεσσαπίων, Σκύρου) της Εύβοιας; 

Επίσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την κατάθεση των εξής στοιχείων:  Αριθμός των καταγγελλομένων περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας στην Π.Ε. Εύβοιας για το 2023 και το 2024.

Επιστροφή