ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ-ΑΙΔΗΨΟΣ (παράταση) 2-3: Παρί Σεν Ζερμέν από τη βόρεια Εύβοια άλωσε την Καταλωνία της Χαλκίδας

ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ-ΑΙΔΗΨΟΣ (παράταση) 2-3: Παρί Σεν Ζερμέν από τη βόρεια Εύβοια άλωσε την Καταλωνία της Χαλκίδας
17 Απριλίου 2024, 19:56
A+ A-
Η σπουδαία Αιδηψός προκρίθηκε μέσω παράτασης στον τελικό του Κυπέλλου Εύβοιας παίζοντας με δέκα παίκτες από το 40'- Έχασε πέναλτι η "Μπάρτσα".

Μετά το τέλος του χθεσινού προημιτελικού Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν (1-4) ο σπίκερ Μιχάλης Τσόχος είπε τη φράση "σαν το Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχει".

Αν περιέγραφε από μια γωνιά -και- τον σημερινό ημιτελικό Προποντίδα-Αιδηψός (2-3 στην παράταση) είναι βέβαιο ότι στην αποφώνηση θα έλεγε ότι "...και σαν το Κύπελλο Εύβοιας δεν έχει".

Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς η Αιδηψός ...ντύθηκε Παρί Σεν Ζερμέν και πέταξε έξω από τη διοργάνωση (και από τον τελικό) την "Μπάρτσα" της Χαλκίδας, την Προποντίδα, που προηγήθηκε δυο φορές, ενώ έχασε και πέναλτι στο 1-0!

Ετσι, η Αιδηψός άλωσε τον Βούρκο, την Καταλωνία της Χαλκίδας.

Στο "Τσου-Λου", βέβαια, η Παρί έπαιζε με αριθμητικό πλεονέκτημα για αρκετή ώρα, ενώ σήμερα η Αιδηψός πήρε παλικαρίσια πρόκριση κόντρα στη μαχητική και ποιοτική Προποντίδα, παίζοντας με δέκα παίκτες από το 40'!

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση και η Αιδηψός επικράτησε με 3-2.

Στην κανονική διάρκεια νίκησε 2-1 η Προποντίδα, αλλά το συνολικό σκορ ήταν 4-4, καθώς στο πρώτο ματς στη βόρεια Εύβοια η Αιδηψός είχε επικρατήσει με 3-2.

Στην παράταση η Αιδηψός με δύο γκολ σε λίγα λεπτά μετέτρεψε το 2-1 σε ...2-3 και πανηγύρισε με τον κόσμο της την πρόκριση στον τελικό, όπου θα βρει απέναντί της την Αρτάκη.

Πιο δυνατά μπήκε στο ματς η Αιδηψός, ενώ η Προποντίδα στα πρώτα λεπτά θύμιζε τον ΠΑΟΚ στην Μπριζ και την Φενέρ στο Καραϊσκάκη.

Ενας ΑΕΚτζής της Αιδηψού, ο Δημήτρης Ζουζουλής σούταρε και έσπασε τα δοκάρια ...δις.

Στο 3' με βολίδα στην κίνηση τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και στο 6' το κάθετο δοκάρι με εκτέλεση φάουλ.

Στην πρώτη αξιόλογη επίσκεψη της Προποντίδας στα αντίπαλα καρέ (στο 11') οι Χαλκιδέοι άνοιξαν το σκορ (1-0) μετά από έξοχη ατομική ενέργεια του Αργυρού.

Η Προποντίδα ισοφάρισε το συνολικό σκορ (3-3) ...και στο 13' κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Γκιόσι από τον Φώτου.

Ο Γκιόσι, όμως, αστόχησε από την άσπρη βούλα, ένα ...ντεζαβού για τον χαρισματικό φορ, καθώς το ίδιο είχε συμβεί και στο ματς πρωταθλήματος με τον  ΑΟ Χαλκίς.

Ο Μπιμπάι απέκρουσε την ...αλά Πανένκα εκτέλεση του Λέο και η Αιδηψός έφερε το ματς στα ίσια (1-1) στο 38' από κόρνερ του Ζουζουλή και κοντινή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι του Γιουκάι.

Στο 37' ο Μακρής (Γιώργος) της Προποντίδας πρόλαβε στο τσακ και έδιωξε την μπάλα σε κατά μέτωπο μπάσιμο του Μακρή (Σωτήρης) της Αιδηψού.

Στο 40' άλλαξαν οι ισορροπίες. Ο δεξιός μπακ Φώτου αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη από τον ρέφερι Σιαπλιαούρα και ο κόουτς των βορείων Θανάσης Αναγνώστου έβαλε προσωρινά στη θέση του, τον Μάριο Σουλιάδη, για να καλύψει το κενό, ενώ με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου ...θυσίασε τον Ζουζουλή, ρίχνοντας στη μάχη τον Καρατζούδη.

Για ...δυο και τρεις φορ, όμως, έπαιζε σήμερα ο Γιάννης Κυριακού της Αιδηψού που ήταν πραγματικό ...τανκ.

Η Αιδηψός δεν πτοήθηκε ούτε από το εκ νέου προβάδισμα της Προποντίδας στο 46'. Από μπαλιά του Ζαχαριάδη, ο Θέμης Τσιαμπαλής υποδέχθηκε εκπληκτικά την μπάλα, κέρδισε τη διεκδίκηση με δυο αμυντικούς της Αιδηψού και με αριστουργηματικό διαγώνιο πλασέ έκανε το 2-1 (συνολικό σκορ 4-4).

Στη συνέχεια η Αιδηψός κράτησε ...μακριά από την εστία της την "Μπάρτσα", που είχε δυο καλές στιγμές κατά τα άλλα...

Σε μια γρήγορη μετάβαση στο 69' ο Γκιόσι τροφοδότησε τον Αργυρό, αυτός τον Λάμπρο Τσιαμπαλή, αλλά το σουτ του νεαρού εξτρέμ -που έπαιζε με ενοχλήσεις- πέρασε άουτ.

Στο 80' σουτ του Θέμη Τσιαμπαλή, η μπάλα πήρε φάλτσα και κατέληξε άουτ.

Στο 90' ο πιτσιρικάς γκολκίπερ της Προποντίδας Αναγνώστου απέκρουσε σουτ του Κυριακού και το ματς πήγε στην παράταση.

Καταλυτικός αποδείχθηκε ο Μηλόπουλος, που μπήκε αλλαγή για την Αιδηψό.

Ήταν ο παίκτης ο οποίος κέρδισε κόρνερ, το εκτέλεσε ο ίδιος, και ο Κυριακού με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έγραψε το 2-2 (συνολικό σκορ 4-5) στο 98'.

Και στο 100' από ενέργεια του Κυριακού, η μπάλα έφτασε στον Γιάννη Σουλιάδη που σούταρε από το ύψος της περιοχής και διαμόρφωσε το 2-3 (συνολικό σκορ 4-6).

Λίγο πριν ...και μετά τη λήξη επικράτησε μεγάλη ένταση στο γήπεδο που άργησε να εκτονωθεί...αλλά δεν πτόησε τους πανηγυρισμούς των βορείων...

Διαιτησία: Σιαπλιαούρας-Βελέντζας - Κοντογιαννίδης.

ΑΕ ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ (Τοκπασίδης): Αναγνώστου, Γιωρ. Μακρής, Ντεγιάννης, Νικολάου, Παπακωνσταντίνου (104' Μωραϊτης, 106΄λ.τρ. Δουρμούσογλου), Σταθόπουλος (33' λ.τρ. Συνοδάκης), Ζαχαριάδης (85' Αθανασίου), Αργυρός, Θέμης Τσιαμπαλής, Γκιόσι, Λάμπρος Τσιαμπαλής.

ΑΟ ΑΙΔΗΨΟΣ (Αναγνώστου): Μ. Μπιμπάι, Φώτου, Αναστασιάδης, Γιουκάι, Πατσής, Σούμπασης (73' Γάσπαρης), Μάριος Σουλιάδης, Γιάννης Σουλιάδης, Κυριακού (118' Τίτο Μπιμπάι), Ζουζουλής (46' Καρατζούδης), Σωτ. Μακρής (85' Μηλόπουλος, 114' Μαυρούτσικος).

Επιστροφή