ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Οι ταινίες της ημέρας (ΠΕΜΠΤΗ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Οι ταινίες της ημέρας (ΠΕΜΠΤΗ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)
18 Απριλίου 2024, 07:43
A+ A-
Aπολαύστε την αισθηματική ταινία «Έρωτας δίχως παρόν» (2006) σε σκηνοθεσία Αλεχάντρο Αγκρέστι.

14.00 ΕΡΤ-3 «ΖΗΤΩ Η ΤΡΕΛΑ»

ΕΙΔΟΣ: Κωμωδία.-1964.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Πάνος Γλυκοφρύδης.
ΠΑΙΖΟΥΝ: Θανάσης Βέγγος (Ρωμαίος), Πάρη Λεβέντη, Σόνια Ζωίδου, Δημήτρης Νικολαΐδης, Γιάννης Βογιατζής, Ελένη Καρπέτα, Άρης Μαλλιαγρός, Σαπφώ Νοταρά.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Ρωμαίος, ένας καλόκαρδος τύπος, που πιστεύει ότι είναι μεγάλος «Καζανόβας», βγαίνει δοκιμαστικά από το ψυχιατρείο. Έπειτα από πρόταση του ξαδέλφου του, Λέοντα Καρφή, πηγαίνει για διακοπές σ’ ένα νησί, όπου βρίσκεται συνέχεια κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του Τηλεμάχου, ενός νοσοκόμου του ψυχιατρείου. Ο Λέων, όμως, θέλει να ιδιοποιηθεί την περιουσία της μητέρας του Ρωμαίου και προσπαθεί να βγάλει τον ξάδελφό του τρελό, αλλά τα σχέδιά του αποτυγχάνουν πλήρως, χάρη στην ουρανοκατέβατη παρέμβαση μιας υπαλλήλου του ξενοδοχείου, της Μάρθας, η οποία είναι ερωτευμένη με τον Ρωμαίο.

 


16.00 OPEN «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΑΚΙ»

ΕΙΔΟΣ: Ρομαντική-1954.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νίκος Τσιφόρος, Γιώργος Ασημακόπουλος.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Μίμης Φωτόπουλος, Νίκος Ρίζος.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Η Κρινούλα συγκατοικεί με έναν νεαρό, του οποίου το εγκληματικό παρελθόν έρχεται να αναστατώσει τις ζωές τους.

 

21.15 OPEN «ΕΡΩΤΑΣ ΔΙΧΩΣ ΠΑΡΟΝ»

ΕΙΔΟΣ: Αισθηματική ταινία φαντασίας-2006.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αλεχάντρο Αγκρέστι.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Σάντρα Μπούλοκ, Κιάνου Ριβς, Κρίστοφερ Πλάμερ, Ντίλαν Γουολς.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Η Δρ. Κέιτ Φόρστερ και ο αρχιτέκτονας Άλεξ Γουάιλερ θα βρεθούν κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες να μένουν στο ίδιο σπίτι, όμως σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Μέσω ενός αινιγματικού κουτιού αλληλογραφίας επικοινωνούν μεταξύ με επιστολές. Καθώς όμως η επικοινωνία τους εξελίσσεται σε ένα φλογερό έρωτα, το ερώτημα αν θα καταφέρουν να σπάσουν το φράγμα του χρόνου για να συναντηθούν γίνεται όλο και πιο έντονο…

 

21.15 ΕΡΤ-1 «ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ»

ΕΙΔΟΣ: Κωμωδία-1966.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιώργος Σκαλενάκης.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Βασίλης Αυλωνίτης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Ρίκα Διαλυνά, Νικήτας Πλατής, Σάσα Καστούρα, Άρης Μαλλιαγρός, Πέτρος Λοχαΐτης, Χρόνης Εξαρχάκος, Ντίνος Καρύδης, Βάσω Μεριδιώτου, Μπάμπης Ανθόπουλος, Αντουανέτα Ροντοπούλου κ.ά.Σενάριο: Αλέκος Σακελλάριος.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Κάποια μέρα που ο Γρηγόρης δουλεύει στην οικοδομή και ταυτόχρονα τραγουδάει, τυχαίνει να περνούν από εκεί ένας μαέστρος, ο Βαγγέλης, και δύο μπουζουξήδες. Τον ακούνε, μαγεύονται από την καθάρια φωνή του και του προτείνουν να γίνει μέλος της ορχήστρας τους. Έτσι, ο νιόπαντρος μεροκαματιάρης βρίσκεται και με μια δεύτερη δουλειά, στο νυχτερινό κέντρο του κυρ-Λευτέρη.
Στο κέντρο έρχεται βέβαια και η γυναίκα του η Μαρίνα, η οποία δεν αργεί να ανέβει στην πίστα, να κάνει τα τσαλίμια της και να μαγέψει τους πάντες. Η επιτυχία της όμως έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην οικογενειακή ζωή του ζευγαριού, μια και οι θαυμαστές της Μαρίνας, όπως και οι θαυμάστριες του Γρηγόρη τούς απομακρύνουν τον ένα από τον άλλο. Όμως, οι ζήλιες και οι καβγάδες, ύστερα από κάποια έξαρση, υποχωρούν και το ζευγάρι επανέρχεται στην ομαλή συμβίωση.
 

22.50 MEGA «I LOVE KARDITSA»

ΕΙΔΟΣ: Κωμωδία-2010.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Στράτος Μαρκίδης.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Κώστας Αποστολάκης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Μπέσση Μάλφα, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ελένη Γερασιμίδου, Τάσος Νούσιας, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Σοφία Βογιατζάκη, Μπάμπης Αλατζάς, Θανάσης Ευθυμιάδης, Σταύρος Ζαλμάς, Ναταλία Δραγούμη.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Ένας πρωτοπόρος Έλληνας επιστήμονας, στις αρχές της δεκαετίας του 1970, στην Νέα Υόρκη, κλωνοποιεί τον πρώτο άνθρωπο, τον Έλληνα Γρηγόρη Κανιά από την Καρδίτσα, δημιουργώντας τον Μάικ Κανιά. Στην Αμερική του 21ου αιώνα, ο Μάικ σταματά ένα βράδυ για τσιγάρα και πέφτει θύμα κλοπής. ‘Εχοντας χάσει 30 εκατομμύρια δολάρια, βρίσκεται αντιμέτωπος με την μαφία. Για να σωθεί, θα πρέπει να πάει στην Καρδίτσα και να αλλάξουν θέσεις με τον κλώνο του. Ο Γρηγόρης, ως τυπικός ‘Ελληνας της επαρχίας, είναι μπλεγμένος σε πολλές ερωτικές ίντριγκες και ψάχνει τον τρόπο να αποκτήσει πολλά λεφτά χωρίς φυσικά να δουλέψει. Μία σέξι ξανθιά με μια μεγάλη επιταγή είναι το τέλειο δόλωμα…

 

23.00 ΕΡΤ-3 «ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΣΙΡΚΟ»

ΕΙΔΟΣ: Δραματική-2018.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κάρλος Ντιέγες.
ΠΑΙΖΟΥΝ: Βενσάν Κασέλ, Ζεσουίτα Μπαρμπόσα, Μπρούνα Λινζμέγιερ, Μαριάνα Χιμένες, Ραφαέλ Λοσάνο, Φλώρα Ντιέγκες, Νούνο Λόπεζ.
YΠΟΘΕΣΗ: Η ταινία αφηγείται την ιστορία 5 γενεών του ίδιου οικογενειακού τσίρκου. Από τα εγκαίνια του The Great Mystical Circus το 1910 μέχρι σήμερα, οι θεατές θα συνοδεύουν, με τη βοήθεια του Σελαβί, του τελετάρχη, τις περιπέτειες και τους έρωτες της οικογένειας Κιπς, από την ακμή τους, τη χρυσή εποχής τους μέχρι την παρακμή τους Μια ταινία στην οποία η πραγματικότητα και η φαντασία ενώνονται σε ένα μυστικιστικό σύμπαν.

 

01.00 ΣΚΑΪ «ΕΝΑΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ»

ΕΙΔΟΣ: Δραματική, δράσης, μυστηρίου-2016.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σουζάνα Γουάιτ. 

ΠΑΙΖΟΥΝ: Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Ναόμι Χάρις.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στο Μαρακές, ένα συνηθισμένο ζευγάρι Εγγλέζων, ο Πέρι και η Γκέιλ, γίνονται φίλοι με τον χαρισματικό κι επιδεικτικό ρώσο Ντιμά, ο οποίος, χωρίς να το γνωρίζουν, είναι βασικός στέλεχος στο ξέπλυμα χρημάτων της ρωσικής μαφίας. Όταν ο Ντιμά ζητά τη βοήθειά τους για να φτάσει μια απόρρητη πληροφορία στις αγγλικές μυστικές υπηρεσίες, ο Πέρι και η Γκέιλ θα βρεθούν ξαφνικά στο επίκεντρο ενός διεθνούς παιχνιδιού κατασκοπίας και διαφθοράς.

 

 

01.15  STAR  «Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ»

ΕΙΔΟΣ: Ρομαντική κομεντί-1995.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Λάσε Χάλστρομ.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Ντένις Κουέιντ, Τζούλια Ρόμπερτς, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Τζίνα Ρόουλαντς, Κίρα Σέντγουικ.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Η Γκρέις μόλις ανακάλυψε ότι ο σύζυγός της, Έντι, την απατά. Αφού λογομαχεί μαζί του, αποφασίζει να φύγει από το σπίτι και να μείνει για λίγο καιρό στην αδελφή της, Έμα, ώσπου να αποφασίσει τι να κάνει. Σοκαρισμένη και απογοητευμένη, καθώς η ηρεμία της καθημερινότητάς της έχει πια κλονιστεί ανεπανόρθωτα, ζητά τη γνώμη των γονέων της για να βρει λύση στο πρόβλημά της. Άθελά της όμως θα προκαλέσει μια σύγκρουση μεταξύ τους...

 

01.45  ALPHA «Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΚΟΣΜΩΝ» 

ΕΙΔΟΣ: Περιπέτεια φαντασίας-2005.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Στίβεν Σπίλμπεργκ.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Τομ Κρουζ, Ντακότα Φάνινγκ, Μιράντα Ότο, Τιμ Ρόμπινς, Τζάστιν Τσάτγουιν.

ΥΠΟΘΕΣΗ: O Ρέι Φέριερ ζει και δουλεύει στο Νιου Τζέρσεϊ. Αποξενωμένος από την οικογένειά του, χωρισμένος με τη Μέρι-Ανν, θα βρεθεί αντιμέτωπος με ό,τι πιο απίστευτο, αναπάντεχο και επικίνδυνο: Εισβολείς από μακρινούς πλανήτες θα επιτεθούν στην πόλη του και θα ανατρέψουν κάθε δεδομένο της μικροαστικής του ζωής, καθώς ο μοναδικός του στόχος θα είναι, πλέον, η επιβίωση του ίδιου και των παιδιών του, Ρόμπι και Ρέιτσελ. Ενώ οι Εξωγήινοι εξαπολύουν μία μαζική επίθεση με στόχο την απόλυτη κυριαρχία στη Γη, καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά τους, ο Ρέι θα ακολουθήσει το ένστικτο του για να ξεφύγει από έναν πανίσχυρο εχθρό, τελείως άγνωστο και τεχνολογικά πιο εξελιγμένο. Μαζί του, το ανθρώπινο είδος θα δώσει την μεγαλύτερη και δυσκολότερη μάχη στην ιστορία, ενώ όλα δείχνουν ότι ο αφανισμός μας είναι απλώς ζήτημα χρόνου.

 

02.10 MEGA «Η ΝΙΚΗΤΡΙΑ»

ΕΙΔΟΣ: Δραματική-2011.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σον Μακ Ναμάρα.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Ντέινις Κουέιντ, Χέλεν Χαντ, 'Αννα Σοφία Ρομπ, Λορέιν Νίκολσον, Κέβιν Σόρμπο.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία της Μπέθανι Χάμιλτον, μιας ανερχόμενης surfer, η καριέρα της οποίας σταμάτησε απότομα αποτέλεσμα ενός τραγικού ατυχήματος.

Η Μπέθανι είναι μια πολλά υποσχόμενη έφηβη surfer και ζει μια ευτυχισμένη ζωή στην Χαβάι με τους γονείς της, τα αδέλφια της και την κολλητή της φίλη. Κάνει surf όλη μέρα και κάποια στιγμή γνωρίζει μια δημοφιλέστατη τραγουδίστρια country μουσικής η οποία αποφασίζει να την σπονσοράρει. Ωστόσο, η λαμπρή καριέρα της θα σταματήσει απότομα όταν θα δεχθεί επίθεση καρχαρία με αποτέλεσμα να χάσει το αριστερό της χέρι από τον ώμο. Τώρα έχει να αντιμετωπίσει την τραυματική σωματική αλλαγή και ότι δεν θα μπορέσει να είναι ανταγωνιστική ποτέ ξανά…

 

03.30  STAR  «ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΜΠΡΟΝΞ»

ΕΙΔΟΣ: Περιπέτεια-1995.        

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Στάνλει Τονγκ.       

ΠΑΙΖΟΥΝ: Τζάκι Τσαν, Ανίτα Μούϊ.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Κιουνγκ, αστυνομικός του Χονγκ - Κονγκ, καταφθάνει στη Νέα Υόρκη για να παραβρεθεί στο γάμο ενός θείου του. Κανείς, όμως, δεν τον πληροφόρησε πως θα βρεθεί στην καρδιά του Μπρονξ. Έτσι, εντελώς ξαφνικά, αντί να απολαύσει τις διακοπές του, θα έρθει αντιμέτωπος με μια συμμορία του δρόμου, αλλά και με την τοπική Μαφία, δίνοντας ένα μάθημα στους αστυνομικούς της πόλης για το πώς θα έπρεπε να τηρούν την τάξη, αν ήταν πρωταθλητές στις ανατολικές πολεμικές τέχνες…

Επιστροφή