ΧΑΛΚΙΔΑ: Εκδήλωση για την όπερα και την ποίηση το 1821 με τον λυρικό τενόρο Μιχάλη Ευριπίδη (φωτό)

ΧΑΛΚΙΔΑ: Εκδήλωση για την όπερα και την ποίηση το 1821 με τον λυρικό τενόρο Μιχάλη Ευριπίδη (φωτό)
23 Απριλίου 2024, 17:45
A+ A-
Την διοργάνωσε το Φιλολογικό Τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων.

Το Φιλολογικό Τμήμα του παραρτήματος Χαλκίδας του Λυκείου Ελληνίδων πραγματοποίησε εκδήλωση την Κυριακή 14 Απριλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Χαλκίδας, (Μέγαρο Κότσικα), με θέμα: "Το 1821 στην Όπερα και την Ποίηση".

Η Έφορος του τμήματος Ελένη-Ρόζα Νικολάου, οι κυρίες-μέλη, φίλες και φίλοι του Φιλολογικού Τμήματος είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν ποιήματα, μελοποιημένα ποιήματα, θεατρικά δρώμενα και αποσπάσματα λιμπρέτων, που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την Ελληνική Επανάσταση του 1821, τα
γεγονότα και τις εμβληματικές μορφές της.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του διακεκριμένου λυρικού τενόρου Μιχάλη Ευριπίδη και του αξιόλογου κλασικού πιανίστα Δημήτρη Χρυσανθακόπουλου.

Οι δύο καλλιτέχνες πλαισιώθηκαν από τους χορευτές-χοροδιδασκάλους Δ. Κουλοχέρη, L. Gomez και Ζ. Πουλή, την χορεύτρια Λ. Θωμά, τους ερασιτέχνες ηθοποιούς Αθ. Κουλοχέρη, Αργ. Αντωνίου, Β. Καρκαλέτση, τις κυρίες μέλη του τμήματος Ε. Παπαντωνίου-Βάγια και Φ. Τομαρά και τις μικρές Αθανασία και Νικολέτα.

Επιπλέον οι κυρίες-μέλη του Φιλολογικού Τμήματος Κ. Παπαδημητρίου-Γαβαλά και Κ. Φράγκα- Γεωργακάκου απήγγειλαν ποιήματα.

Η σκηνοθεσία των θεατρικών δρωμένων, η ενδυματολογική επιμέλεια και η παρουσίαση της όλης εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν, από την κυρία-μέλος του Φιλολογικού Τμήματος, Μ .Παπακωνσταντίνου.

Για τις ανάγκες των θεατρικών δρωμένων, παραχωρήθηκε, από το Τμήμα Εθνικών Ενδυμασιών του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, μία ανδρική φορεσιά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος του Λ.Ε.Χ. Μαρία Κωτσή, η Αντιδήμαρχος Υγείας και Α.Μ.Ε.Α. του Δήμου Χαλκιδέων Βάσω Κόντου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ευβοίας Κώστας Κουκουβίνος , ο Καθηγητής Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αντώνης Αντωνίου, και ο Αρχιμουσικός του Δήμου Χαλκιδέων, Διευθυντής της Φιλαρμονικής Χαλκίδας Πέτρος Πρόκος.

Τις προσκλήσεις και το εορταστικό πρόγραμμα της εκδήλωσης φιλοτέχνησε η κυρία-μέλος του Φιλολογικού Τμήματος Κ. Παπαδημητρίου-Γαβαλά.

Επιστροφή