Πρωταθλητής Ευρώπης με την Κ19 του Ολυμπιακού ο Αλαφάκης από την Μακρυκάπα

Πρωταθλητής Ευρώπης με την Κ19 του Ολυμπιακού ο Αλαφάκης από την Μακρυκάπα
23 Απριλίου 2024, 00:24
A+ A-
Δεσμούς με την Εύβοια διατηρεί και ο Ισίδωρος Κουτσίδης, ο κεντρικός αμυντικός της ομάδας.

Τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης σε επίπεδο Νέων, πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός και μαζί του το ελληνικό ποδόσφαιρο, που κατέκτησε τον πρώτο Ευρωπαϊκό τίτλο σε συλλογικό επίπεδο στο ποδόσφαιρο. 

Η ομάδα Κ19 των ερυθρόλευκων νίκησε 3-0 τη Μίλαν στον τελικό του Youth League στη Νιόν και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο στα χρονικά των διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA.

Το ματς κρίθηκε μέσα σε λιγότερο από ένα δεκάλεπτο στο β΄ ημίχρονο, όταν ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 3-0 με πέναλτι του Μουζακίτη (60΄), σουτ του Παπακανέλλου (61΄) και εκπληκτικό ανάποδο "ψαλίδι" του Μπάκουλα (66΄).

Βασικός αριστερός μπακ στην ομάδα σε όλη την διοργάνωση ήταν ο Ευβοιώτης Νεκτάριος Αλαφάκης, γιος του Γιάννη Αλαφάκη από την Μακρυκάπα του Δήμου Διρφύων- Μεσσαπίων.

Ο Νεκτάριος έπαιξε και στον τελικό της διοργάνωσης. Ξεκίνησε βασικός κι έγινε αλλαγή στο 72′, συμβάλλοντας κι αυτός στον θρίαμβο της ομάδας του Πειραιά απέναντι στη Μίλαν.

Ο 18χρονος ποδοσφαιριστής ανήκει στον Ολυμπιακό Πειραιά από τον Οκτώβριο του 2020, όταν και πήρε μεταγραφή από τις ακαδημίες του Ηρακλή Ψαχνών με τότε προπονητή τον Άγγελο Βογιατζή.

Άλλος ένας ποδοσφαιριστής της ομάδας έχει σχέση με την Εύβοια. Ο 19χρονος κεντρικός αμυντικός Ισίδωρος Κουτσίδης διατηρεί δεσμούς, από την πλευρά της μητέρας του, με το Γυμνό του Δήμου Ερέτριας. 

Ποδοσφαιρικά πάντως δεν έχει σχέση με το νομό μας. Ο 19χρονος κεντρικός αμυντικός ξεκίνησε την καριέρα του από την ακαδημία του ΠΑΟΚ και το 2020 πήρε μεταγραφή στον Πανσερραϊκό, απ’ όπου αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό το 2021.

Μάλιστα λόγω της τιμωρίας του Ρέτσου, ο Κουτσίδης ήταν στην αποστολή της αντρικής ομάδας του Ολυμπιακού στον αγώνα με την Φενερμπαχτσέ και θα είναι και στην αποστολή του αγώνα με την Άστον Βίλα, λόγω της τιμωρίας του Ντόι. 

Επιστροφή