Στο Υπουργείο Πολιτισμού ο Ζεμπίλης για αρχαιολογικά έργα της Εύβοιας

Στο Υπουργείο Πολιτισμού ο Ζεμπίλης για αρχαιολογικά έργα της Εύβοιας
24 Απριλίου 2024, 11:42
A+ A-
Συναντήθηκε με την υπουργό Λίνα Μενδώνη, προκειμένου να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.  

Στο Υπουργείο Πολιτισμού βρέθηκε το πρωί της Τρίτης 23 Απριλίου ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης, ο οποίος συναντήθηκε με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Ο σκοπός της συνάντησης αφορούσε κυρίως τις προτάσεις του ΥΠ.ΠΟ. για τις εντάξεις νέων έργων, που αποσκοπούν στην προστασία και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, στο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Ο κ. Ζεμπίλης τόνισε στην κ. Μενδώνη ότι από το Ταμείο Ανάκαμψης δεν χρηματοδοτήθηκε κανένα έργο πολιτισμού για την Εύβοια.

Έτσι, κατά τη τρέχουσα προγραμματική περίοδο (ΕΣΠΑ) η Π.Ε. Εύβοιας διεκδικεί δίκαιο μερίδιο στις χρηματοδοτήσεις για έργα αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ανάμεσα στα έργα που είναι ώριμα να ενταχθούν, είναι το έργο της «Ανάδειξης μνημείων καστροπολιτείας Σκύρου» και το έργο της «Ενοποίησης μνημείων αρχαιολογικού χώρου Ερέτριας», συνολικού προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ.

Επίσης, ο κ. Ζεμπίλης και η κ. Μενδώνη συζήτησαν μια σειρά από απαιτούμενες ενέργειες, μελέτες ή επεμβάσεις, σε έργα πολιτισμού τη Εύβοιας

Τέλος, ο κ.  Ζεμπίλης ζήτησε από την κ. Μενδώνη την ενίσχυση με προσωπικό των Εφορειών Βυζαντινών και Αρχαιοτήτων της Εύβοιας.

Επιστροφή