ΕΙΡΗΝΗ ΜΠΑΡΟΥΛΑΚΗ: Πέθανε σε ηλικία 119 ετών η γηραιότερη κάτοικος της Ελλάδας

ΕΙΡΗΝΗ ΜΠΑΡΟΥΛΑΚΗ: Πέθανε σε ηλικία 119 ετών η γηραιότερη κάτοικος της Ελλάδας
17 Μαΐου 2024, 13:21
A+ A-
Διαβάστε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για τη ζωή της.

H Ειρήνη Μπαρουλάκη, η οποία πέθανε το απόγευμα της Τετάρτης (15/5) σε ηλικία 119 ετών στο Παϊδοχώρι Αποκορώνου, ένα μικρό χωριό των Χανίων, ήταν η γηραιότερη κάτοικος της Ελλάδας.

Η Ειρήνη Μπαρουλάκη γεννήθηκε το 1905 και πέθανε προχθές, έχοντας δει παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα. 

Ο πατέρας της είχε πεθάνει σε ηλικία 107 ετών και η μητέρα της σε ηλικία 100 ετών.

Ο άνδρας της, Σπύρος Μπαρουλάκης, ήταν νεότερος. Γεννημένος το 1911, καταγόταν από ένα κοντινό χωριό, τη Ραμνή και ήταν ήρωας του Αλβανικού Μετώπου.

Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 1939. Η ίδια ήταν μεγαλύτερη από τον άντρα της και "μεγάλη" για την εποχή, καθώς ήταν 34 ετών. Με τον σύζυγό της απέκτησε πέντε παιδιά, τρία αγόρια και δύο κορίτσια. Ο Σπύρος Μπαρουλάκης πέθανε πριν 20 χρόνια, όταν η Ειρήνη Μπαρουλάκη ήταν 99 ετών.


Ανακοίνωση για τον θάνατό της εξέδωσε ο Δήμος Αποκορώνου:

«Με σεβασμό αποχαιρετούμε τον γηραιότερο άνθρωπο της χώρας μας, την Ειρήνη Μπαρουλάκη, η οποία έφυγε από την επίγεια ζωή σε ηλικία 119 χρόνων. Η αποθανούσα γεννήθηκε, δημιούργησε οικογένεια και έζησε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της στον Δήμο μας, στο Παϊδοχώρι Αποκορώνου. Ο τρόπος ζωής της και οι αρετές της αποτελούν πρότυπα για μας και παράδειγμα προς μίμηση. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους της και είθε να είναι ελαφρύ το χώμα της αποκορωνιώτικης γης που θα την υποδεχτεί. Αιωνία η μνήμη της».

Επιστροφή